18 martie 2020

Festivalului Internațional al Aforismului, ediția a IV-a

Fundația Pelin și Biblioteca Municipală Ștefan Petică organizează în perioada 8-9 octombrie 2020 ediția a a IV-a a Festivalului Internațional al Aforismului la Tecuci, jud. Galați.

Festivalul cuprinde două secțiuni de concurs, secțiunea „Debutanți” (autori care nu au tipărit în volum aforisme sau epigrame) și secțiunea „Consacrați”.

Concursul este deschis tuturor creatorilor de gen de pretutindeni, indiferent de vârstă, pentru ambele secțiuni, profesionişti sau începători.

Participanții trebuie să trimită câte 30 de aforisme, inedite, nepublicate și nepremiate la alte concursuri și comentariul unui aforism, la alegere (maximum 15 rânduri). Lucrările să fie prezentate pe pagini diferite, nesemnate.

Pe altă pagină se comunică adresa electronică, poștală, telefon și un scurt CV (data nașterii, studii, ocupația actuală, domiciliul, activitate cenaclieră, publicistică – maxim 50 de cuvinte).

Nu au dreptul să mai concureze laureații care au obținut trofeul în edițiile anterioare.

Termenul limită de trimitere a lucrărilor este 1 august 2020.

Expedierea lucrărilor se face pe adresele: vasghica@gmail.com și fundatiapelin@yahoo.com.

Lucrările intrate în concurs sunt evaluate de un juriu format din personalități marcante din domeniu, iar pentru participanți și câștigători se acordă diplome, plachete, cărți, cât şi alte premii speciale din partea unor publicaţii, edituri, sponsori.

Organizatorii asigură masa, cazarea pentru membrii juriului, premianţi şi invitaţi. Celor care vin de la o distanță mai mare de 250 de km li se decontează și cheltuielile de transport.

Premianții urmează să fie anunțați prin e-mail, sau telefonic, de organizatori, până la data de 15 septembrie 2020.

Cei care doresc să participe la Turnir, aduc, pe foi separate (nesemnate, având un motto) câte 10 aforisme sau 10 epigrame. Poate participa la această probă oricine, nu doar premianții.

La evenimentul Gala laureaților, premianții citesc câte 5 aforisme din cele selecționate de juriu.

Invitații se pot înscrie pentru prezentarea unor referate despre aforism/epigramă pe care le trimit organizatorilor, comunicând „Titlul referatului”. Cei care doresc, le expun în fața publicului. Durata maximă/recital este de 5 minute. Selecția acestor referate se face de către organizatori și membrii juriului.

Toate textele, nu doar cele ale premianților, care sunt considerate de juriu ca fiind valoroase, urmează să fie publicate în „Antologia Festivalului”, ediția 2020.

Pe concurenții nepremiați care doresc să facă deplasarea la Tecuci îi rugăm să ne contacteze în jurul datei de 15 septembrie 2020.

Pentru informații suplimentare persoana de contact este Vasile Ghica (telefon: 0751.326.955).

Președintele de onoare al festivalului este Francois Vaucluse (Paris-Sorbonne), președintele Fundației, Eugen Pelin, iar președintele Festivalului, Vasile Ghica.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook