18 aprilie 2019

Festivalul Internaţional al Aforismului 2019

Primăria Tecuci, Fundația „Pelin”, Biblioteca municipală „Ștefan Petică” organizează la Tecuci ediția a III-a a Festivalului Internaținal al Aforismului pentru Românii de Pretutindeni. Concurenții interesați sunt rugați să trimită în perioada 1 mai – 15 iulie 2019, la adresele de e-mail fundatiapelin@yahoo.com și vasghica@gmail.com, 30 de aforisme care să se încadreze, la alegere, în una din cele trei secțiuni: aforisme filosofice, umoristice sau paradoxuri. Pe lângă aceste aforisme sau paradoxuri, concurenții trebuie să mai adauge comentariul unui aforism celebru (10 rânduri) și, firește, datele personale: adresa poștală, numărul de telefon, adresa de e-mail.Programul festivalului cuprinde:

  • 3 octombrie 2019, ora 17:00 – Aforismul românesc actual: opinii, propuneri (dezbatere).
  • 4 octombrie 2019, ora 9:30 – Deplasare în școli;
  • ora 14:00 – Lansarea volumului „Aforismes Roumaines D’aujourd’hui”; coordonator principal Ionuț Caragea;
    ora 15:00 – Turnirul aforiștilor;
    ora 16:30 – Gala premiilor.

Premianții sunt invitați la Tecuci la festivitatea din 3–4 octombrie 2019, ce are loc la sediul Fundaţiei Pelin din Tecuci (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 60 , jud. Galați).

Cei care doresc să participe la „Turnirul aforiștilor” să aibă asupra lor un set de patru pagini cu câte 10 aforisme (altele decât cele trimise pentru concurs).

Premiile acordate constau în: trofee, diplome, plachete și cărți.

Președinte de onoare al festivalului este prof. univ. Constantin Frosin, președintele Fundației „Pelin”, dl. Eugen Doru Pelin, iar președintele festivalului, dl. Vasile Ghica.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

2 comentarii la Festivalul Internaţional al Aforismului 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook