3 februarie 2020

Epoca întunecării. Cum a distrus creștinismul lumea clasică

Publicul este așteptat la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 4 februarie 2020, ora 19:00, la dezbaterea prilejuită de apariția cărții „Epoca întunecării. Cum a distrus creștinismul lumea clasică” de Catherine Nixey, publicată recent la Editura Humanitas, în colecția Istorie, în traducerea lui Dionisie Constantin Pîrvuloiu. La eveniment vorbesc Wilhelm Tauwinkl, doctor în teologie dogmatică la Lugano (Elveția), Teodor Baconschi, doctor în antropologie religioasă și istorie comparată a religiilor la Universitatea Paris-Sorbonne (Paris IV), Cătălin Pavel, doctor în arhelogie și scriitor, și Dionisie Constantin Pîrvuloiu, doctor al Facultatii de Litere (Limbi clasice) a Universității „Al. I. Cuza” din Iași. Dezbaterea este moderată de istoricul doctor Andrei Pogăciaș.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 octombrie 2018

Le più belle laude / Cele mai frumoase laude

Publicul este așteptat miercuri, 17 octombrie 2018, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la cea de 50-a ediție a Serilor italiene Humanitas, dedicată apariției volumului bilingv „Le più belle laude / Cele mai frumoase laude” de Iacopone da Todi. La eveniment vorbesc Excelența Sa Monseniorul Miguel Maury Buendía, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova, Oana Sălișteanu, Matteo Leonardi, Teodor Baconschi, Bogdan Tătaru-Cazaban și Smaranda Bratu Elian.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 octombrie 2018

Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini

Cei interesați sunt invitați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 3 octombrie 2018, ora 19:00, la evenimentul dedicat antologiei „Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini”, recent apărută la Editura Humanitas, o selecție realizată de Georgeta-Anca Ionescu din ediția tradusă din grecește de pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae, membru al Academiei Române. La eveniment sunt invitați PS Mihai Frățilă, Dumitru Ionescu, Francisca Băltăceanu, Sever Voinescu și Teodor Baconschi.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 aprilie 2018

Mai are politica vreun sens?

Librăria Humanitas de la Cișmigiu așteaptă publicul marți, 17 aprilie 2018, ora 19:00, la lansarea cărții „Mai are politica vreun sens? Instrumentele democrației și povara populismului” de Radu Carp, apărută recent la Editura Humanitas. La eveniment participă, alături de autor, Teodor Baconschi, scriitor și diplomat, Ioan Stanomir, politolog și publicist, și Alexandru Gussi, politolog.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 iunie 2017

Evanghelia pe scurt

Librăria Humanitas de la Cişmigiu aşteaptă publicul joi, 15 iunie 2017, ora 19:00, la lansarea volumului „Evanghelia pe scurt” de Lev Tolstoi, recent apărut la Editura Humanitas, cu traducerea şi prefaţa semnate de Wilhelm Tauwinkl şi însoţit de un cuvânt înainte al autorului. La eveniment participă Wihelm Tauwinkl, Teodor Baconschi şi Tatiana Niculescu.

Filozoful Ludwig Wittgenstein spunea într-o scrisoare:

Ai citit „Evanghelia pe scurt” a lui Tolstoi? Aş putea spune că, la vremea ei, cartea asta m-a ţinut în viaţă. Dacă n-o ştii, atunci n-ai cum să-nţelegi ce înrâurire poate avea asupra cuiva.

Wilhelm Tauwinkl, traducătorul cărţii, precizează:

Cititorii de toate convingerile ar avea de câştigat citind această lucrare, deoarece modul în care procedează Tolstoi dovedeşte că mesajul lui Isus Hristos are ceva de spus şi celor care nu se regăsesc în structurile bisericeşti vizibile. „Evanghelia pe scurt” aduce în prim-plan învăţătura lui Isus şi necesitatea urmării acesteia. În fond, la ce i-ar folosi unui creştin să-şi însuşească diferitele subtilităţi ale dogmelor, dacă aderarea la aceste mistere sublime s-ar reflecta doar în repetarea unor ritualuri şi în respectarea unor obiceiuri? Tolstoi susţine în mod radical urmarea învăţăturii lui Hristos ca o cale a desăvârşirii. Sperăm că apariţia acestui volum să dea naştere unor reflecţii, în toată libertatea, asupra locului învăţăturii Evangheliei în viaţa personală şi în societate.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prelabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 aprilie 2016

Misterul Cinei de pe urmă. Isus şi rădăcinile iudaice ale Euharistiei

Editura Humanitas îi aşteaptă pe cei interesaţi la Librăria Humanitas Cişmigiu joi, 21 aprilie 2016, ora 19:00, la lansarea cărţii „Misterul Cinei de pe urmă. Isus şi rădăcinile iudaice ale Euharistiei” de Brant Pitre, recent apărută în colecţia „Religie”. La eveniment vorbesc Monica Broşteanu, traducătoarea volumului, Părintele Tarciziu Şerban, Madeea Axinciuc şi Teodor Baconschi.

invitatie_misterul

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii