26 septembrie 2011

Simona Enache – Aforismul în Italia

Citatepedia are bucuria să anunţe în premieră apariţia primei cărţi a celei mai active colaboratoare a sa – ţinând cont şi de partea internaţională: Simona Enache. Într-un fel, e o încununare a activităţii sale din ultimii ani în slujba aforisticii, a formelor literare scurte în general. Este vorba despre „Aforismul în Italia – Antologia Premiului Torino in Sintesi”, volum bilingv în română şi italiană, traducere de Simona Enache.

Cu această ocazie, ne-a acordat un interviu despre carte şi despre aforistica italiană, pe care o cunoaşte deja foarte bine.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 76 voturi
Încarc...
 26 aprilie 2010

Interviu cu Fabrizio Caramagna

Fabrizio Caramagna, născut la 20 septembrie 1969, la Torino, în Piemont, Italia, este un scriitor de aforisme. Este licenţiat în Literatură italiană la Universitatea de Litere şi Filozofie din Torino, cu o teză despre poeziile inedite ale lui Guido Gozzano, poet crepuscular de la începutul anilor 900. În ultimii zece ani se dedică literaturii aforistice (forme de limbaj aforistic, paradox şi inversare), încercând să constituie o istorie a aforismului contemporan european. În decembrie 2009 publică volumul „Contagocce”, care conţine o selecţie de aforisme inedite, fiind prima sa publicaţie de acest gen. În curând, o selecţie din aforismele sale, va fi tradusă în limba sârbă. În ianuarie 2010, şi-a deschis un blog de literatură, cu scrieri aforistice, fabriziocaramagna.blogspot.com, şi care foarte recent a devenit aforisticamente.wordpress.com.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 42 voturi
Încarc...
 1 martie 2010

„Insula femeilor” de Valeriu Butulescu – un spectacol încântător la Clubul Dramaturgilor

Insula femeilor” – efervescenta piesă de teatru semnată de Valeriu Butulescu – a fost încununată cu laurii supremi, primind Premiul I la Festivalului Comediei Româneşti FESTCO 2009. Evenimentul nu a trecut neobservat în lumea scenei. Această comedie „erotică” a intrat în atenţia unor importanţi regizori, iar Uniunea Scriitorilor, prin Clubul Dramaturgilor a organizat la Bucureşti, la sfârşitul lunii februarie o dublă manifestare: lansarea volumului „Insula femeilor” şi spectacolul lectură al aceluiaşi text, pus în scenă de regizorul Mircea Marin.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 34 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii