4 iunie 2018
Editura Humanitas Fiction invită publicul la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 6 iunie 2018, ora 19:00, la lansarea bestsellerului internațional „În numele familiei” de Sarah Dunant, un roman istoric incitant despre apogeul și decăderea familiei Borgia, tradus de Irina Bojin. Cartea este prezentată de Smaranda Bratu Elian, profesor universitar, reputat italienist, Cristian Pătrășconiu, jurnalist cultural, și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction, este moderatorul întâlnirii.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Cărţi, Ştiri
27 mai 2014
Pe 28 mai 2014, de la 19:00 la 23:30, în inima unei zone pline de farmec din centrul orașului, 13 țări europene vă dau întâlnire pentru a treia ediție a Nopții Literaturii Europene!
În prima zi a Salonului Internațional de Carte Bookfest, Noaptea Literaturii Europene este găzduită de șase locuri deosebit de primitoare: Aiurart, Foișorul de Foc, Godot la Școală, Casa Mătăsari, Modelier și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC). Publicul este invitat să asiste la lecturi și spectacole care pun în valoare textele traduse în limba română ale unor autori europeni importanți: Daniel Glattauer (Austria), Karel Čapek (Cehia), Aléa Torik – prezentă la eveniment (Germania), Odysseas Elytis și Yorgos Seferis (Grecia), Italo Calvino (Italia), Hilary Mantel, Sarah Dunant, Philippa Gregory și William Shakespeare (Marea Britanie), Michał Walczak (Polonia), Rui Zink (Portugalia), Ioana Pârvulescu și Simona Sora (România), Ramón Gómez de la Serna (Spania), Orhan Pamuk (Turcia), Attila Mizser și Béla Hamvas (Ungaria) și Alain Berenboom (Valonia-Bruxelles).
Continuare »
Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Ştiri
30 octombrie 2007
Cea mai recentă traducere în română a unei cărţi de Sarah Dunant este o minienciclopedie a Florenţei secolului XVI, din care se dezvoltă intrigi politice şi cronica unei poveşti de dragoste.
„Naşterea lui Venus„, roman apărut de curând la Editura Humanitas, în colecţia Raftul Denisei, este o combinaţie incitantă de thriller şi roman istoric, fundal pe care se desfăşoară povestea educaţiei sentimentale a Alessandrei Cecchi, în superstiţioasa şi strălucitoarea Florenţa a secolului XVI. Viziunea feminină şi discret feministă a cărţii captivează încă de la început, când cititorul află de moartea misterioasă a unei călugăriţe, tatuată pe corp cu un şarpe ce îi străbtea trupul şi se termina în dreptul sexului. Nu este de mirare că amatorul de lectură va fi stârnit, după această primă scenă, să pătrundă în secretele testamentului lăsat de maica Lucrezia, fosta Alessandra Cecchi.
Articolul integral din Cotidianul…
Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Cărţi, Ştiri