4 iunie 2018

În numele familiei

Editura Humanitas Fiction invită publicul la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 6 iunie 2018, ora 19:00, la lansarea bestsellerului internațional „În numele familiei” de Sarah Dunant, un roman istoric incitant despre apogeul și decăderea familiei Borgia, tradus de Irina Bojin. Cartea este prezentată de Smaranda Bratu Elian, profesor universitar, reputat italienist, Cristian Pătrășconiu, jurnalist cultural, și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction, este moderatorul întâlnirii.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 mai 2014

Noaptea Literaturii Europene la Bucureşti 2014

Pe 28 mai 2014, de la 19:00 la 23:30, în inima unei zone pline de farmec din centrul orașului, 13 țări europene vă dau întâlnire pentru a treia ediție a Nopții Literaturii Europene!

În prima zi a Salonului Internațional de Carte Bookfest, Noaptea Literaturii Europene este găzduită de șase locuri deosebit de primitoare: Aiurart, Foișorul de Foc, Godot la Școală, Casa Mătăsari, Modelier și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC). Publicul este invitat să asiste la lecturi și spectacole care pun în valoare textele traduse în limba română ale unor autori europeni importanți: Daniel Glattauer (Austria), Karel Čapek (Cehia), Aléa Torik – prezentă la eveniment (Germania), Odysseas Elytis și Yorgos Seferis (Grecia), Italo Calvino (Italia), Hilary Mantel, Sarah Dunant, Philippa Gregory și William Shakespeare (Marea Britanie), Michał Walczak (Polonia), Rui Zink (Portugalia), Ioana Pârvulescu și Simona Sora (România), Ramón Gómez de la Serna (Spania), Orhan Pamuk (Turcia), Attila Mizser și Béla Hamvas (Ungaria) și Alain Berenboom (Valonia-Bruxelles).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 octombrie 2007

Educaţia lui Venus, condensată într-un roman

Educaţia lui Venus, condensată într-un romanCea mai recentă traducere în română a unei cărţi de Sarah Dunant este o minienciclopedie a Florenţei secolului XVI, din care se dezvoltă intrigi politice şi cronica unei poveşti de dragoste.

Naşterea lui Venus„, roman apărut de curând la Editura Humanitas, în colecţia Raftul Denisei, este o combinaţie incitantă de thriller şi roman istoric, fundal pe care se desfăşoară povestea educaţiei sentimentale a Alessandrei Cecchi, în superstiţioasa şi strălucitoarea Florenţa a secolului XVI. Viziunea feminină şi discret feministă a cărţii captivează încă de la început, când cititorul află de moartea misterioasă a unei călugăriţe, tatuată pe corp cu un şarpe ce îi străbtea trupul şi se termina în dreptul sexului. Nu este de mirare că amatorul de lectură va fi stârnit, după această primă scenă, să pătrundă în secretele testamentului lăsat de maica Lucrezia, fosta Alessandra Cecchi.

Articolul integral din Cotidianul…

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii