30 octombrie 2007

Educaţia lui Venus, condensată într-un roman

Educaţia lui Venus, condensată într-un romanCea mai recentă traducere în română a unei cărţi de Sarah Dunant este o minienciclopedie a Florenţei secolului XVI, din care se dezvoltă intrigi politice şi cronica unei poveşti de dragoste.

Naşterea lui Venus„, roman apărut de curând la Editura Humanitas, în colecţia Raftul Denisei, este o combinaţie incitantă de thriller şi roman istoric, fundal pe care se desfăşoară povestea educaţiei sentimentale a Alessandrei Cecchi, în superstiţioasa şi strălucitoarea Florenţa a secolului XVI. Viziunea feminină şi discret feministă a cărţii captivează încă de la început, când cititorul află de moartea misterioasă a unei călugăriţe, tatuată pe corp cu un şarpe ce îi străbtea trupul şi se termina în dreptul sexului. Nu este de mirare că amatorul de lectură va fi stârnit, după această primă scenă, să pătrundă în secretele testamentului lăsat de maica Lucrezia, fosta Alessandra Cecchi.

Articolul integral din Cotidianul…

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook