4 iunie 2018

În numele familiei

Editura Humanitas Fiction invită publicul la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 6 iunie 2018, ora 19:00, la lansarea bestsellerului internațional „În numele familiei” de Sarah Dunant, un roman istoric incitant despre apogeul și decăderea familiei Borgia, tradus de Irina Bojin. Cartea este prezentată de Smaranda Bratu Elian, profesor universitar, reputat italienist, Cristian Pătrășconiu, jurnalist cultural, și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction, este moderatorul întâlnirii.



În numele familiei” este al doilea bestseller internațional despre familia Borgia al scriitoarei britanice Sarah Dunant publicat de Editura Humanitas Fiction (în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu). În primul, „Sânge și spendoare”, Dunant a evocat ascensiunea cardinalului Rodrigo Borgia, devenit Papa Alexandru VI, și implicit a familiei sale, una dintre cele mai faimoase ale Renașterii italiene.

The Observer remarcă:

Amprenta unică a romanelor pe care le-a dedicat Sarah Dunant Renașterii italiene este dată de îmbinarea desăvârșită a acurateții istorice cu un stil narativ irezistibil. În numele familiei gravitează în jurul a două personaje celebre – Lucrezia Borgia și Niccolò Machiavelli –, construind o poveste fascinantă.

Au trecut zece ani de când ambițiosul cardinal Rodrigo Borgia a fost ales de conclavul papal în fruntea Bisericii Catolice. Papa Alexandru VI a rămas același om politic redutabil, lipsit de scrupule, care își consolidează poziția prin alianțe îndelung calculate cu familiile de vază ale Italiei. La cei 22 de ani ai săi, Lucrezia, fiica Sfântului Părinte, este pe punctul de a se mărita pentru a treia oară, de data aceasta cu moștenitorul ducatului Ferrarei. Nu mai este o adolescentă naivă, iar intrigile politice nu o mai sperie. Captivă într-o căsătorie aranjată și într-un palat unde nu este dorită, Lucrezia Borgia recurge la armele care îi sunt îngăduite unei femei – farmecul și diplomația – și devine o maestră redutabilă a jocurilor periculoase ale puterii. Singura ei slăbiciune este poetul Pietro Bembo, ale cărui versuri galante o fac să tânjească după iubirea cântată de Dante și Petrarca. Dar oare își poate o ducesă îngădui să se viseze o Laura sau o Beatrice?

Dincolo de zidurile Ferrarei, orașele Italiei tremură în fața lui Cesare Borgia, ale cărui planuri îndrăznețe, fapte de arme și manevre politice îl fascinează pe Niccolò Machiavelli, secretar al Consiliului celor Zece din Florența, inspirându-i lucrarea sa de căpătâi, Principele. Prin ochii acestuia, suntem martorii măririi și decăderii dinastiei Borgia, al cărei destin fulminant a marcat istoria Europei Renașterii.

The Washington Post consemnează:

Care este datoria romancierului față de personajele trecutului? Să respecte adevărul factual? Să empatizeze cu ele? Să le facă dreptate? Nu cumva trebuie să le readucă la viață? Dunant se achită de aceste îndatoriri cu o pasiune care te face să-i citești pe nerăsuflate toate cărțile.

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook