31 august 2021

Dante – 700

În 2021 se împlinesc 700 de ani de la moartea poetului, filosofului și omului politic Dante Alighieri, personalitate complexă a culturii europene şi universale. Cu această ocazie, Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Academia Română, Biblioteca Academiei Române, Institutul Cultural Român, Romfilatelia şi Teatrul Nottara organizează expoziţia-eveniment „Dante – 700″/ „Pentru a revedea stelele” (Ilustratori români ai operei lui Dante – Mac Constantinescu şi Marcel Chirnoagă – incunabule și ediții rare), „Colocviul internaţional Dante Alighieri – 700”, precum şi spectacolul „Călătoria lui Dante”, recital extraordinar al actorului Emil Boroghină.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 octombrie 2020

Cultura acasă

Fundația culturală Ideea europeană lansează proiectul de anvergură europeană „Cultura acasă”, proiect de susţinere a artei și de promovare a autorilor contemporani în România și străinătate, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național. Evenimentele sunt difuzate între 6 octombrie 2020 – 12 noiembrie 2020.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 noiembrie 2017

Proiecţii ale culturii române în cultura europeană

Muzeul Național al Literaturii Române, împreună cu Academia Română – Secția de Filologie și Literatură și Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual, Institutul Cultural Român, Departamentul de Filologie, Literatură şi Lingvistică de la Universitatea din Pisa, Facultatea de Litere – Universitatea din București și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, organizează la București, între 23-24 noiembrie 2017, un simpozion științific internaţional dedicat relațiilor dintre cultura română și culturile europene cu care aceasta s-a aflat în contact (in)direct și s-a sincronizat de-a lungul timpului. Intervențiile oferă o perspectivă transversală și interdisciplinară asupra a ceea ce numim proiecțiile limbii, literaturii și culturii române în Europa. Simpozionul debutează cu o avanpremieră, pe 22 noiembrie 2017 la MNLR. În cadrul simpozionului „Proiecții ale culturii române în cultura europeană” susțin comunicări reprezentanți de primă mărime ai mediului intelectual și academic românesc și european: istorici și critici literari și de artă, profesori, cercetători.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 septembrie 2014

Constantin Brâncoveanu între tradiţia Bizanţului şi meandrele Barocului

Muzeul Naţional de Artă al României organizează joi, 25 septembrie 2014, de la ora 18:00, o nouă conferinţă în Galeria de Artă Veche Românească cu tema „Constantin Brâncoveanu între tradiţia Bizanţului şi meandrele Barocului”, susţinută de academicianul Răzvan Theodorescu, doctor în Ştiinţe Istorice, preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române şi membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Constantin_Brancoveanu

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 mai 2014

Premiile Uniunii Cineaştilor 2014

Luni, 5 mai 2014, la Cinema Studio din București, a avut loc decernarea Premiilor Uniunii Cineaștilor, premii care reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice și de televiziune ale anului 2013. Marele câștigător al serii a fost „Poziția copilului”, filmul lui Călin Peter Netzer, care a luat Marele Premiu şi Trofeul Uniunii Cineaştilor.

UCIN

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2025
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii