6 februarie 2015
Muzeul Naţional de Artă al României organizează sâmbătă, 7 februarie 2015, de la ora 11:00, conferinţa „Iubirea ca temă ovidiană în arta europeană a secolelor XVI-XVII”, prilejuită de expoziţia „Ars Amandi. Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI–XIX”. Conferinţa este susţinută de Patricia Bădulescu, unul dintre autorii catalogului care însoteşte expoziţia şi specialist în studiul Renaşterii şi al Manierismului în arta italiană.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Ştiri
23 august 2010
Poetul Ovidiu, un mare amator al artei amorului, la 18 ani era un dandi care se plimba prin Orient, vizita Sicilia, Athena şi Alexandria, admirând frumoasele vestale, dar şi femeile de pe stradă. După ce a călătorit pe Nil şi a rămas uimit de piramidele faraonilor, s-a întors în ţară cu o enormă bogăţie sufletească.
Roma pe timpul lui devenise splendidă, pe Palatin se ridicase faimoasa domus augusta şi templul de marmură al lui Apolo, urmat de statuile Danaidelor. Se clădise măreţul Panteon, termele lui Agrippa, Porticul Octaviei şi frumosul teatru al lui Marcellus. El frecventa adesea bazinul de apă al luptătorilor, teatrele, circurile, dar şi localurile de noapte, reuniunile moderne, citind adesea din poezia lui erotică.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Ion Ionescu-Bucovu in Articole, Dragoste