11 iunie 2018
Cei intersați sunt așteptați joi, 14 iunie 2018, la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre noul roman semnat de Nicole Krauss, „Pădurea întunecată„, bestseller Humanitas Fiction la Bookfest 2018. Publicat în colecția „Raftul Denisei” și tradus de Luana Schidu, „Pădurea întunecată” este considerat cel mai valoros roman a celebrei scriitoare americane. La dialogul moderat de Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction, iau parte criticii literari Tania Radu și Cosmin Ciotloș și jurnalistul Andrei Crăciun.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Cărţi, Ştiri
3 iulie 2012
Humanitas Fiction a publicat „Marea casă” de Nicole Krauss, roman tradus în treizeci de ţări, finalist National Book Award şi Orange Prize 2011, câştigător ABA Indies Choice Honor Award in Fiction 2011 şi Anisfield-Wolf Award 2011, ca să menţionăm doar câteva recunoaşteri ale valorii.
Un birou ce pare să fi aparținut lui Federico Garcia Lorca traversează timpul și spațiul, reunind destinele halucinante ale câtorva personaje: o scriitoare debusolată care, odată intrată în posesia lui, își regăsește inspirația, un poet chilean asasinat în timpul regimului lui Pinochet, un anticar autarhic și excesiv de protector cu copiii săi, care-și dedică viața regăsirii unor obiecte ce au aparținut supraviețuitorilor Holocaustului. Obiect straniu și apăsător, ce poartă în sine povestea unor suferințe din trecut, biroul ajunge să guverneze, pe nesimțite, existența posesorilor săi.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Cărţi, Ştiri
30 noiembrie 2011
Humanitas Fiction a publicat în colecţia Raftul Denisei strălucitul roman de debut al scriitoarei Nicole Krauss, intitulat „Un bărbat intră în cameră„. Acesta a fost desemnat de ziarul Los Angeles Times „Cartea anului” în 2003. În 2010 revista The New Yorker a inclus-o pe Nicole Krauss printre cei mai buni 20 de scriitori americani sub 40 de ani. Romanele sale sunt traduse în peste 35 de limbi.
Samson Greene, un tânăr şi admirat profesor de la Columbia University, este găsit rătăcind în deşertul Nevada. Când soţia sa, Anna, soseşte la spitalul unde bărbatul este internat pentru a i se extirpa o tumoare cerebrală, descoperă că amintirile acestuia de după vârsta de doisprezece ani sunt iremediabil pierdute. Încă din primele clipe de luciditate, Samson va începe lupta cu trecutul şi, mai ales, cu un prezent în care nu se mai regăseşte. O meditaţie tulburătoare asupra pericolelor şi voluptăţilor uitării, a memoriei, istoriei personale şi a singurătăţii.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Cărţi, Ştiri