27 iunie 2011

La finalul anului şcolar 2010-2011

Încheiem al treilea an de colaborare dintre Citatepedia şi Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan, condus de Prof. dr. Lidia Vianu, din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti. De această dată, accentul a fost pus pe subtitrări şi pe realizarea de articole, dar s-au realizat şi traduceri de citate. Masteranzii care au participat sunt următorii: Georgiana Mîndru (una dintre cele mai plăcute surprize din ultimii doi ani, cu o participare excelentă, aproape cât toţi colegii ei la un loc), Anamaria Licurici, Adriana Stoica, Monica Rusu, Elena-Andreea Armă, Andreea Tănase, Anca Iancu, Bogdan Prundeanu, Răzvan Sebeş, Izabella Feher, Oana-Manuela Mihai, Maria-Cezara Pantelimon, Loredana Malic, Mădălina-Ioana Borcau, Laura Bosnea, Iris Butnariu, Irina-Mădălina Marin, Miana Andra Caraman, Iulia Florescu. Le mulţim tuturor pentru contribuţie! De fiecare dată este o bucurie să îi vedem cum se implică şi cum evoluează.

Sperăm să continuăm colaborarea la fel de bine şi în anul şcolar următor, beneficiind de experienţa acumulată. La Citatepedia sunt multe de făcut, mai ales dacă ţinem cont de tendinţa de internaţionalizare a proiectului şi de extindere a colaborărilor pe diferite planuri.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 3 ianuarie 2011

Bilanţul anului 2010

La început de an, şade bine să aruncăm o privire de ansamblu asupra anului trecut, pentru a vedea ce am realizat şi a ne da mai bine seama încotro ne îndreptăm.

Cel mai îmbucurător este faptul că numărul vizitatorilor care vin într-o lună la Citatepedia a crescut cu ceva mai mult de 50%, continuând ritmul de creştere din anii precedenţi. S-au depăşit 238.000 de vizitatori unici/lună şi recent s-au depăşit frecvent 10.000 de vizitatori unici/zi. Nu se întrevede încă vreo încetinire (comparând aceleaşi luni din an), ceea ce prefigurează un an 2011 foarte interesant pentru Citatepedia.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...
 23 iunie 2010

La finalul anului şcolar 2009-2010

Ca şi în anul şcolar precedent, Citatepedia a colaborat şi în anul şcolar care se încheie cu Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan, condus de Prof. dr. Lidia Vianu, din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti. Participarea a fost însă de patru ori mai numeroasă, proiectele propuse fiind mai atractive (în special cele legate de lumea filmului). În ordinea nivelului de participare, lista este următoarea: Georgiana Mîndru, Anamaria Licurici, Reliana Andra Crăciun, Ioana Ioniţă, Andreea Tănase, Dana Gurău, Simona Burduja, Diana Frone, Mircea Filimon, Oana Manuela Mihai, Liliana Ştefan, Corina Gâdiuţă, Zenovia Popa, Ramona Stănescu, Ioana Niţă, Raluca Buhar, Delia Dumitriu, Irina Simion, Alexandra Matache, Laura Alexe, Alexandra Burcescu, Silvia Bratu, Raluca Preda, Iris Butnariu, Mădălina Moţ, Cosmin Spătaru, Daniela Ţugui, Elena Gheorghe, Mădălina Gorneanu, Monica Tone, Cătălina Stoicescu, Loredana Matei, Ana Gabriela Avram, Alexandra Bleoancă, Alina Huzlău, Andra Stroe, Alina-Gabriela Chelu, Raluca Daniela Costea, Diana Teodorescu, Nicoleta Mitrofan, Elena-Alina Cerchez, Raluca Conescu, Gina Liliana Cotoarbă, Roxana Gabriela Bodîrcă, Irina Marin, Andreea Velicu, Cristina Sandu, Ştefania-Ana Chermăneanu, Augusta Florescu, Adelina Lupu, Cristiana Ghiţă, Alexandra Hălmăgeanu, Gabriela-Maria Onutu, Lavinia Baciu, Adriana Boagiu, Silvia-Mihaela Culea, Oana Cusai, Elena Lavinia Diaconescu, Lenke Geangalau, Cristiana Ghiţă, Laura Liţescu, Alina-Olimpia Miron, Loredana Vasilache, Marta Apostol, Alexandra Blaj, Adriana Boagiu, Andra Miana Caraman, Irina Gabriela Constantinescu, Ana Farnoaga, Ştefania Sima, Cristina Sandu, Maria Păuna. Mulţumiri tuturor pentru participare!

Colaborarea va continua şi în anul şcolar următor. Avem în vedere eficientizarea modului în care se desfăşoară proiectele (nu este tocmai simplu să coordonezi atât de mulţi oameni), dar şi un accent mai mare pe unele dintre proiecte.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...
 6 aprilie 2010

69.000 de citate şi noutăţi

Mai multe noutăţi şi-au făcut recent apariţia pe Citatepedia. Unele fac parte din planul de dezvoltare, altele sunt urmare a unor sugestii primite.

Mă bucur să anunţ că în meniul principal a apărut Filme. Într-un fel, este o culminare a unei construcţii începute acum doi ani şi care a crescut „cărămidă cu cărămidă”. Se cuvin mulţumiri masteranzilor de la Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan, condus de Prof. dr. Lidia Vianu, din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, care au contribuit în cea mai mare parte, prin traducere de replici din filme şi prin realizarea de subtitrări. Pe de altă parte este doar un început pentru ce putem face. Sperăm să aducem pe site cât mai mulţi cinefili cu această abordare mai puţin obişnuită.

La articolele din Blog am adăugat un sistem simplu de votare, pentru a oferi o posibilitate rapidă de exprimare a opiniei.

Am realizat îmbunătăţiri şi la sistemul de monitorizare a voturilor. Le reamintesc celor tentaţi să voteze abuziv, atât pro, cât şi contra, că nu fac decât să-şi piardă vremea. Mai devreme sau mai târziu, abuzurile sunt detectate, iar toate voturile sunt şterse.

O altă noutate o constituie facilitatea „Adaugă!”, care permite adăugarea cu uşurinţă de linkuri către citatele preferate. Este ceea ce în limba engleză e deja consacrat ca „Share”, dar traducerea în română ridică probleme: „Împărtăşeşte” e cam lung şi nici nu e prea sugestiv, iar „Partajează” nu sună a bine. Nu este nimic bătut în cuie, părerile şi sugestiile sunt binevenite.

Contorul de citate se apropie de un număr foarte rotund. Aşadar, băgaţi mare!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 4 ianuarie 2010

Bilanţul anului 2009

La început de an nou, este o tradiţie analiza anului ce tocmai a trecut. Şi la Citatepedia ne uităm pe cifre, care sunt îmbucurătoare.

Aşadar, în 2009, baza de date de pe Citatepedia.ro a crescut cu 24000 de citate, cu 60% mai mult faţă de ce exista anterior şi cu un ritm de creştere aproape dublu faţă de anul 2008. Sunt de remarcat, în primul rând, contribuţiile excelente realizate de Simona Enache şi Gheorghe Culicovschi, dar şi de mulţi dintre masteranzii de la Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, care au tradus material din limba engleză. Colaborarea cu masteranzii s-a concretizat şi pe alte planuri, cum sunt subtitrarea de trailere şi scurtmetraje (care se află printre noutăţile anului 2009) şi realizarea de corespondenţe între citatele de pe Citatepedia.ro şi Citatepedia.com. Pe lângă aceste două site-uri, proiectul s-a extins în 2009 cu Citatepedia.net, destinat citatelor în alte limbi. Astfel, per total, proiectul a depăşit 100.000 de citate.

Îmbucurătoare este şi creşterea interesului publicului, care confirmă evoluţia. Ritmul de creştere a numărului de vizitatori s-a menţinut la aproximativ 50%/an, depăşindu-se 150.000 de vizitatori/unici pe lună în noiembrie 2009. Această creştere a consolidat poziţia printre cele mai accesate site-uri culturale româneşti.

Desigur, nici vorbă să ne oprim la acest nivel. Facilităţi noi sunt în pregătire. Ca de obicei, puteţi veni cu sugestii. Vom face un site din ce în ce mai interesant!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 6 voturi
Încarc...
 28 decembrie 2009

Scurtmetraje

La scurt timp după apariţia secţiunii Trailere, Citatepedia se extinde în aceeaşi direcţie cu secţiunea Scurtmetraje, destinată creaţiilor video de durată relativ scurtă.

Începem în forţă, cu o colaborare în trei:

  • Vancouver Film School, una dintre cele mai bune şcoli de film din lume, ne-a acordat dreptul de difuzare a numeroaselor scurtmetraje realizate de studenţii săi
  • Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan, condus de Prof. dr. Lidia Vianu, din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, contribuie cu realizarea subtitrărilor, prin participarea masteranzilor, astfel încât limba să nu constituie o problemă
  • Citatepedia face organizarea acţiunii şi găzduirea scurtmetrajelor (sarcină nu tocmai uşoară, dată fiind calitatea tehnică excelentă a materialului video, care conduce la un important consum de resurse)

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii