6 septembrie 2018

„Broasca minunată” de Mark Twain

Mark TwainSă vedeți numa ce mi-a povestit secătura ceea bătrână de Simon Wheeler când m-a prins la strâmt într-un colț din cârciuma minorilor de la Angel.

Era un bătrân gras și chel, un chip de om care ți-era drag numaidecât cum îl vedeai, pentru că era foarte amabil și naiv. Toată vremea cât mi-a vorbit, n-a zâmbit măcar odată, nici n-a-ncruntat din sprâncene, ori să-și fi schimbat el câtuș de puțin fluiditatea inițială a povestirii, dar nici să arate cea mai slabă umbră de entusiasm.

În toate palavrele lui era un accent de sinceritate serioasă care dovedea, fără doar și poate, nu numai că dânsul nu vede nimica ridicul sau burlesc în povestirea sa, dar încă o consideră ca fiind de cea mai mare importanță și pe eroi îi prețuește ca pe niște ființe de o înaltă inteligență, chiar niște oameni de un superior talent.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 ianuarie 2018

Cărţi pentru copii şi tineri de la Litera Mică în 2018

Și în 2018 Editura Litera Mică își surprinde cititorii cu o ofertă foarte bogată de cărți cu subiecte din universul copilăriei și al adolescenței: de la “primele cuvinte” la ficțiune, de la știință la biografii ale oamenilor celebri. Acestora li se adaugă o listă impresionantă de cărți aparținând unor licențe străine precum Disney, National Geographic, Lego, Nickelodeon, Animaccord, TNT, Minecraft și altele.

Îndrăgita colecție „Prima mea lectură” continuă cu volume noi semnate de autori consacrați ai literaturii pentru copii. Alături de Holly Webb și Sue Bentley se alătură Amelia Cobb cu minunata serie despre animăluțe de la zoo și Charlotte Habersack cu seria „Pippa Pepperkorn, fetița care își face prietenii fericiți”.

Colecția „Clasici Litera Junior” se îmbogățește cu 5 titluri din literatura universală, cele mai iubite cărți de aventuri ale tuturor timpurilor: „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain, „Mica prințesă” de Frances H. Burnett, „Robinson Crusoe” de Daniel Defoe, „Colț Alb” de Jack London, „Ocolul Pământului în optzeci de zile” de Jules Verne.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 mai 2015

Poligamia

O cunoştinţă a unui mormon l-a provocat odată pe Mark Twain la o dispută despre poligamie. După tot felul de argumente, cel care susţinea poligamia i-a cerut scriitorului să citeze versetul din Biblie care ar interzice ca un bărbat să aibă mai mult de o soţie.

„Nimic mai uşor,” a spus Mark Twain. „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 27 iunie 2014

Durerea lui Mark Twain

Când era copil, Mark Twain a lipsit o dată de la şcoală şi tatăl lui i-a dat vreo două la fund drept pedeapsă. Apoi, consolator, i-a spus:
– Fiule, să nu crezi că pe mine nu mă doare că trebuie să te pocnesc!
– Cred că te doare… dar nu în acelaşi loc! – i-a răspuns puştiul.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 ianuarie 2014

Compliment

Conducând o doamnă la masă, Mark Twain i-a spus:
– Ce frumoasă sunteţi!

Mai puţin amabilă, doamna i-a răspuns:
– Îmi pare rău că nu pot să vă întorc acest compliment!

În stilu-i mucalitat, Mark Twain i-a replicat râzând:
– O! Procedaţi ca mine, doamnă. Minţiţi!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 25 martie 2011

Tricouri cu citate: Ziarele

Al patrulea tricou al colecţiei Citatepedia arată un paradox al celebrului scriitor american Mark Twain, cu umorul său caracteristic: „Dacă nu citeşti ziarele, eşti neinformat, dacă le citeşti, eşti dezinformat.”

tricou
SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii