3 ianuarie 2018

Cărţi pentru copii şi tineri de la Litera Mică în 2018

Și în 2018 Editura Litera Mică își surprinde cititorii cu o ofertă foarte bogată de cărți cu subiecte din universul copilăriei și al adolescenței: de la “primele cuvinte” la ficțiune, de la știință la biografii ale oamenilor celebri. Acestora li se adaugă o listă impresionantă de cărți aparținând unor licențe străine precum Disney, National Geographic, Lego, Nickelodeon, Animaccord, TNT, Minecraft și altele.

Îndrăgita colecție „Prima mea lectură” continuă cu volume noi semnate de autori consacrați ai literaturii pentru copii. Alături de Holly Webb și Sue Bentley se alătură Amelia Cobb cu minunata serie despre animăluțe de la zoo și Charlotte Habersack cu seria „Pippa Pepperkorn, fetița care își face prietenii fericiți”.

Colecția „Clasici Litera Junior” se îmbogățește cu 5 titluri din literatura universală, cele mai iubite cărți de aventuri ale tuturor timpurilor: „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain, „Mica prințesă” de Frances H. Burnett, „Robinson Crusoe” de Daniel Defoe, „Colț Alb” de Jack London, „Ocolul Pământului în optzeci de zile” de Jules Verne.

Seria de ficțiune pentru copii și adolescenți are o listă lungă de noi apariții. Fanii cărților de aventuri, de povești amuzante, fantastice sau cu supereroi, își pot întocmi de la Litera Mică o listă cu lecturi foarte bune: „Geekerella” de Ashley Poston, „The Rosewood Chronicles” de Connie Glynn, „Amelia Fang and the Barbaric Ball” de Laura Ellen Anderson, „My Brother is a Superhero” de David Solomons, „Jurnalul unui tocilar 3”, „Kid Normal” de Greg James sunt doar câteva dintre titlurile propuse.

Două noi colecții cu biografii ale oamenilor celebri explicate pe înțelesul copiilor sunt puse la dispoziția a două categorii de vârste: 5 ani + și 7 ani +. Din aceste colecții bogat ilustrate aflăm informații interesante și inedite despre oameni care au schimbat istoria lumii: Einstein, Ghandi, Mozart, Leonardo da Vinci, Newton, Ulise, Nelson Mandela, Michelangelo, Dante și mulți alții.

Tot la capitolul colecții noi, este menționată „Micul Zen”, o serie de cărți care – prin poveștile amuzante și sugestiv ilustrate – îi ajută pe cei mici să își canalizeze emoțiile. La final, fiecare carte are câteva pagini dedicate părinților, cu sfaturi practice foarte utile.

Cei pasionați de știință pot răsfoi anul acesta cărțile colecției STEM (science, technology, engineering, mathematics). Să citească despre știință, tehnologie, inginerie și matematică este modul ideal în care copiii își pot dezvolta deopotrivă plăcerea pentru citit și cunoștințele practice.

În colecțiile Disney apar titluri noi, cu eroii îndrăgiți din „Regatul de gheață”, „Mașini”, „Elena din Avalor”, „Garda felină”, „Mickey și piloții de curse”, „Sofia Întâi”, „O poveste încâlcită”, „Soy Luna”, dar și cărți de povești și activități cu simpaticele personaje ale noilor seriale de la Disney Junior: „Prietenii cățeluși” și „Vampirina”.

Titluri noi se regăsesc și în seriile cu supereroi Marvel („Avengers”, „Black Panther”, „Ant Man & The Wasp”), „Star Wars” – odată cu lansarea noului film Han Solo – sau „Incredibilii”, prilejuite de lansarea noului film „Incredibilii 3”.

Surpriza anului 2018 la Litera Mică este îmbogățirea portofoliului de licențe cu personaje foarte îndrăgite de cei mici: Masha și Ursul (Animaccord), Ben 10 și Fetițele Powerpuff (TNT Turner Network Television), Minecraft, dar și altele ce sunt dezvăluite pe parcurs.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook