22 aprilie 2016

Editura Litera la Noaptea Cărților Deschise

Pe 23 aprilie se sărbătorește în lumea întreagă Ziua Mondială a Cărţii.

Editura Litera organizează pentru al patrulea an consecutiv Noaptea Cărților Deschise, o întâlnire specială, cu trei din cele șapte arte – literatura, teatrul și cinematografia. Astfel, sâmbătă, 23 aprilie 2016, începând cu ora 19:00, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, 10.000 de cărți-cadou vor fi împărţite participanţilor, care vor putea vedea un spectacol de statui vivante, precum și o proiecție de film în aer liber.

Cele 10.000 de cărți oferite în cadrul evenimentului reprezintă o selecție a celor mai bune romane din colecțiile consacrate ale editurii Litera: „Învierea” (Lev Tolstoi), „Educația sentimentală” (Gustave Flaubert), „Anii” (Virginia Woolf), „Oameni din Dublin” (James Joyce), „Olive Kitteridge” (Elizabeth Strout), „Portret al artistului la tinerețe” (James Joyce), „Petrecerea de Halloween” (Agatha Christie), „America” (Franz Kafka), „Hannibal” (Nic Fields), „Gențiane” (Cella Serghi), „Înălțimea sa, soția mea” (Victoria Alexander), „Îndrăgostită de soțul potrivit” (Victoria Alexander), „Imperiul pierdut” (Clive Cussler), „Moștenirea Stonehenge” (Sam Christer) și multe altele.

Cărțile pentru copii își așteaptă și ele micii cititori pasionați: cărțile Disney cu „Winnie de Pluș”, „Doctorița Plușica”, „Regatul de Gheață” etc., dar și povești românești precum „Amintiri din copilărie” (Ion Creangă) sau „Doi feți cu stea în frunte” (Ioan Slavici) şi altele.

Iubitori de carte și arte sunt aşteptaţi la Noaptea Cărților Deschise să manifesteze pașnic pentru cultură din ce în ce mai mulți! Noaptea Cărților Deschise este un eveniment prin care se doreşte să se atragă atenția asupra importanței cititului, mai ales în rândul tinerilor. Fiecare cititor câștigat este un pas către o repoziționare favorabilă a țării noastre pe harta culturală europeană.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook