22 aprilie 2011

Cărţi de Ziua Internaţională a Cărţii

23 aprilie este Ziua Internaţională a Cărţii. Ideea sărbătoririi acestei zile este legată de o tradiţie catalană: pe 23 aprilie, ziua onomastică a patronului catalan Sf. Jordi şi a Sfântului Gheorghe, bărbaţilor cu adevărat preţuiţi li se dăruiau cărţi şi un trandafir roşu.

23 aprilie este o zi simbolică pentru literatura universală: în această zi, în anul 1616 au murit Miguel de Cervantes şi William Shakespeare. În alţi ani, dar la aceeaşi dată, au murit sau s-au născut scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla.

Pornind de la aceste considerente, în anul 1995 Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie ca Zi Internaţională a Cărţii, aducând astfel un tribut tuturor scriitorilor şi în acelaşi timp încurajând pe toţi, dar în special pe tineri, să redescopere plăcerea lecturii.

Editura Litera, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Sinectico, Europa FM şi Elefant.ro organizează vineri, 22 aprilie 2011, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii, o acţiune comună, prin care oferă cărţi tuturor trecătorilor din Piaţa Universităţii din Bucureşti.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook