29 septembrie 2014

Întâlnire cu scriitoarea catalană Care Santos

Marţi, 30 septembrie 2014, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu are loc o întâlnire cu scriitoarea catalană Care Santos, prilejuită de apariţia la Humanitas Fiction a noului său roman, „Aerul pe care îl respiri„.

La mai puţin de şase luni de la debutul său în limba română cu bestsellerul „Încăperi ferecate”, prezentat publicului împreună cu Mircea Cărtărescu, Care Santos revine la Bucureşti cu un nou roman admirabil scris, ce pendulează între prezent şi trecut.

Deţinătoare a celui mai important premiu literar catalan, Premio Ramon Llull, autoare a 10 romane, şase volume de proză scurtă, două plachete de poezii, precum şi a numeroase cărţi pentru copii şi adolescenţi, Care Santos se bucură de o spectaculoasă carieră internaţională, cărţile sale fiind traduse în peste 20 de ţări.

Aerul pe care îl respiri” spune povestea căutării unei cărţi interzise despre iubirea dintre Ludovic XV şi Madame du Barry. O călătorie halucinantă a cărţii prin Barcelona secolului al XIX-lea este prilejul pentru reconstituirea unui amplu tablou al epocii, cu transformările spectaculoase prin care trece oraşul. În Barcelona anilor 2000, Virginia moşteneşte librăria Palinuro de la tatăl ei, Antoni Rogés, preşedintele breslei anticarilor. Ea va trăi aventura vieţii ei, încercând să descifreze parcursul alambicat al memoriilor scandaloase.

Care Santos declară:

Scrierea acestui roman m-a făcut foarte fericită. Sunt prezentă, într-un fel sau altul, în fiecare pagină a lui. Se regăsesc aici mai multe pasiuni ale mele din tinereţe (de pildă, poeţii romantici) şi câteva dintre obsesiile de la vârsta adultă (de pildă, cărţile vechi, dragi, imposibil de obţinut). Scenariul e acelaşi dintotdeauna: cel despre onestitate, despre iluzie, despre iubirea pentru fiecare piatră şi fiecare fir de praf de pe caldarâm. Asta înseamnă: despre Barcelona, dar şi despre Maresme, locul unde m-am născut.

Evenimentul din seara de 30 septembrie se bucură de prezenţa doamnei Rosa María Moro de Andrés, director al Institutului Cervantes din Bucureşti, a criticilor literari Tania Radu, Elisabeta Lasconi, Simona Vasilache, Marina Constantinescu, Andreea Rasuceanu, a traducătoarei Cornelia Rădulescu şi a editorului Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook