Tot binele şi tot răul
Editura Humanitas Fiction invită publicul marți, 12 noiembrie 2019, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o întâlnire cu îndrăgita scriitoarea catalană Care Santos, prilejuită de lansarea romanului „Tot binele şi tot răul”, recent apărut în colecția Raftul Denisei. La lansare participă, alături de Care Santos, Ioana Bâldea Constantinescu, scriitoare și jurnalistă culturală, Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro și Jana Balacciu Matei, traducătoarea cărții. Întâlnirea este moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.
Discuția se desfășoară în limbile română şi spaniolă, cu traducere în limba română, și cuprinde, de asemenea, o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Întâlnirea se încheie cu o sesiune de autografe.
După bestsellerurile „Poftă de ciocolată” și „Jumătate de viață”, Care Santos publică în 2018 „Tot binele şi tot răul”, un roman actual, în care lumina reflectorului cade asupra fragilității relațiilor de familie.
Ce a fost bun și ce a fost rău în deciziile Reinei Gené, care și-a croit o solidă carieră internațională? Cât bine și cât rău este dispusă să facă pentru a-și proteja fiul de 17 ani a cărui tentativă de sinucidere îi împarte viața între un înainte și un după? Blocată de viscol în aeroportul Henri Coandă din București, legată de lumea ei doar prin prețiosul telefon mobil, pragmatica și ambițioasa psiholoagă din Barcelona își descoperă vulnerabilitatea, obligată să navigheze prin meandrele unui trecut pe care îl crezuse încheiat și uitat. Specialistă în detectarea minciunii sau a neconcordanțelor dintre vorbele și gesturile aspiranților la cele mai înalte posturi din mari firme, Reina Gené se află la București spre a-l alege din cincisprezece candidați de top pe viitorul director juridic al unei multinaționale farmaceutice.
Vestea cutremurătoare despre tentativa de sinucidere a fiului ei o determină să-și abandoneze misiunea, dar viscolul, „Bestia din Est”, o blochează aproape 24 de ore în aeroport. Între dialoguri bulversante cu cei de acasă și flashback-uri rapide, în încercarea de a descifra gestul copilului ei, descoperă mai ales întrebări despre ea însăși. Totul pe un fundal muzical obsedant, melodia care evocă „Tot binele și tot răul” din viață, cu speranța în norocul pe care i-l va purta mărțișorul, amuleta de a cărei existență află acum.
Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.