3 decembrie 2008

Toate acele lucruri pe care nu ni le-am spus

Toate acele lucruri pe care nu ni le-am spusLa Editura Trei, în colecţia Fiction Connection, a apărut cel mai recent roman semnat de Marc Levy, cel care l-a făcut celebru, o împletire a romantismului cu fantasticul: „Toate acele lucruri pe care nu ni le-am spus” (traducere din franceză şi note de Marie-Jeanne Vasiloiu).

Cu doar câteva zile înainte de nuntă, Julia primeşte un telefon de la secretarul tatălui ei. Aşa cum intuia, Anthony Walsh, om de afaceri strălucit, dar tată distant, nu va putea lua parte la ceremonie. Scuza este ireproşabilă: a murit! Ca şi în alte dăţi, dispare brusc din viaţa ei, bulversând-o cu totul. A doua zi după înmormântare, Julia descoperă însă că tatăl ei îi rezervă o altă surpriză. Cea mai neobişnuită călătorie din viaţa ei… şi ocazia de a-şi spune, în sfârşit, lucruri pe care nu şi le-au spus niciodată.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 noiembrie 2008

Sărutări de cinema

Sărutări de cinemaLa Editura Trei, în colecţia Fiction Connection, a apărut romanul „Sărutări de cinema” de Eric Fottorino, câştigător al Premiului FEMINA, traducere din limba franceză de Marie-Jeanne Vasiloiu. Este o poveste care surprinde şi captivează pe tot parcursul lecturii, prin faţa cititorului trecând Truffaut, Godard, Chabrol, precum şi filme-cult ale cinematografiei franceze.

Fiu al unui fotograf de platou, Gilles Hector şi-a făcut un obicei din a colinda sălile de cinema din Cartierul Latin, urmărind continuu filme vechi, în căutarea mamei pe care nu a cunoscut-o niciodată. Este convins ca a fost actriţă şi a făcut parte din Noul Val al Cinematografiei franceze. Revede constant peliculele tatălui său, încercând să-i ghicească enigmaticul chip dincolo de prezenţele vii ale unei Romy Schneider, Anouk Aimee, Catherine Deneuve sau Jeanne Moreau. Într-una din săli o întâlneşte pe Mayliss, o femeie senzuală şi stranie. O relaţie pasională începe să-l mistuie, dorinţa de a-şi găsi mamă pierdută şi obsesia de a păstra iubita abia găsită mergând mână în mână.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii