10 februarie 2020

La adăpostul artei

Muzeul Național de Artă al României lansează o nouă campanie, de data aceasta dedicată sensibilizării populației la problemele pe care persoanele fără adăpost le întâmpină în sezonul rece. Intitulată „La adăpostul artei”, campania se derulează în perioada 12-29 februarie 2020 în parteneriat cu organizația Samusocial din România. MNAR își propune să atragă atenția într-un mod inedit, prin mijlocirea patrimoniului său, asupra vulnerabilității oamenilor străzii pe timpul iernii, încurajând vizitatorii să reflecteze și să ofere sprijin persoanelor fără locuință.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 decembrie 2019

Expoziții foto-documentare despre evenimentele de la Revoluția din ’89

Două expoziții foto-documentare, realizate cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din 1989, ocupă în decembrie 2019 gardul care împrejmuiește Muzeul Național de Artă al României.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 septembrie 2019

În jurul și împrejurul Suprarealismului

Iubitorii de gravură pot vizita, în perioada 27 septembrie 2019 – 2 februarie 2020, expoziția „În jurul și împrejurul Suprarealismului”, găzduită de Muzeul Național de Artă al României, în cadrul programului de cooperare între Valonia – Bruxelles şi România. Alături de Pierre Alechinsky, Pol Bury sau Juan Miró se regăsesc în expoziție și lucrări semnate de Max Ernst, Achille Chavée, Alberto Gironella, Wout Hoeboer, Jorge Camacho sau Roberto Matta. Curatororul expoziției este Gwendoline Moran Debraine, iar Catherine De Braekeleer și Florence Huynen sunt colaboratori științifici.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 12 septembrie 2019

Atilla Bartis. Pe insule

Muzeul Naţional de Artă al României și Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București organizează o nouă expoziție de fotografie contemporană maghiară, aceasta fiind cea de-a doua manifestație înscrisă în parteneriatul dintre cele două instituții. Expoziţia „Atilla Bartis. Pe insule” este vernisată marţi, 17 septembrie 2019, la ora 19:00, în Rotonda Auditoriumului Muzeului Naţional de Artă al României, iar la eveniment sunt prezenți domnul arhitect Liviu Constantinescu, directorul muzeului, domnul Kósa András László, director al Institutului Balassi – Institutul Maghiar din București, doamna Brendus Réka, director în cadrul Oficiului Primului Ministru al Ungariei, precum şi istoricul de artă Petrányi Zsolt, curatorul expoziţiei.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 16 iulie 2019

Ferdinand și Maria. Regii Marii Uniri

Muzeul Național de Artă al României organizează joi, 18 iulie 2019, ora 18:00, la vernisajul expoziției „Ferdinand și Maria. Regii Marii Uniri”, care are loc la parterul Galeriei Naționale. Coordonatorii proiectului sunt Liviu Constantinescu și Octavian Boicescu, iar curatorul expoziției, Alina Petrescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 noiembrie 2018

Atelier de hârtie de mână

Muzeul Național de Artă al României și BRD–Groupe Société Générale lansează un parteneriat de doi ani care urmărește finalizarea viitoarei expuneri de artă japoneză din cadrul Galeriei de Artă Orientală. Debutul parteneriatului este marcat de un program educativ inedit inspirat de gravura japoneză. Sub îndemnul „Învățăm … dintr-o privire!” programele constituie o noutate absolută în ceea ce privește activitățile pentru public concepute de colectivul secției Educație și coincid cu lansarea noii oferte educative pentru publicul școlar și nu numai. Ele se derulează pe parcursul a două weekenduri, sâmbătă, 8 decembrie 2018, – Ateliere de hârtie manuală susținute de Asociația Moara de hârtie și sâmbătă, 15 decembrie 2018, – Ateliere de gravură japoneză, adresându-se atât familiilor cu copii între 10-14 ani (ora 11:00) cât și tinerilor și adulților (ora 15:00).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii