25 mai 2021

Lecția

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, anunță o nouă premieră a spectacolului „Lecția” de Eugène Ionesco (în traducerea lui Vlad Russo și Vlad Zografi), în regia, ilustrația muzicală și lighting design-ul lui Felix Alexa, cu Ioana Calotă în rolul Elevei, alături de Gabriel Răuță (Profesorul) și Catrinel Dumitrescu (Menajera). După aproape trei luni de pauză în care contextul pandemic a dus la închiderea teatrelor, „Lecția” (cu o scenografie semnată de Carmencita Brojboiu), ultima premieră a Teatrului Nottara, revine cu noi reprezentații pe 28 mai, 29 mai, 12 iunie și 13 iunie 2021, în Sala George Constantin, de la ora 18:00.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 martie 2021

Lecția

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, anunță prima premieră a anului 2021, o montare inedită a celebrei piese „Lecția” de Eugène Ionesco, (traducerea Vlad Russo și Vlad Zografi), în regia și light-design-ul lui Felix Alexa. Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, iar în distribuție îi regăsim pe Gabriel Răuță, Cristina Juncu și Catrinel Dumitrescu. Spectacolul este programat joi, 4 martie 2021, și vineri, 5 martie 2021, în Sala George Constantin, de la ora 19:00.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 septembrie 2018

Festivalul Naţional de Teatru 2018

Festivalul Național de Teatru (FNT), ediția a 28-a, care se desfășoară în București în perioada 19-29 octombrie 2018, aduce în fața bucureștenilor 36 de spectacole din selecția oficială a FNT. Păstrând tradiţia iniţiată în anul 2006 de directorul artistic și criticul Marina Constantinescu de a invita mari spectacole ale lumii la Bucureşti în cadrul FNT, şi în acest an, trei spectacole de teatru și alte trei producții din sfera dansului, semnate de nume mari ale scenei europene oferă publicului român ocazia de a lua contact cu unele dintre cele mai noi tendințe ale artei contemporane.



Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 noiembrie 2017

Regele moare

Teatrul Naţional din Bucuresti aşteaptă publicul sâmbătă 18 noiembrie şi duminică 19 noiembrie 2017, ora 19:30, în Sala Mare, la primele reprezentaţii cu spectacolul „Regele moare” de Eugène Ionesco, în traducerea lui Vlad Russo și Vlad Zografi. Este un spectacol cu mari actori, o piesă de referinţă a literaturii contemporane, adus în scenă de un tandem regizoral îndrăgit, tinerii Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii Unteatru. „Regele moare” este o montare care nu vrea să epateze prin decor sau costume, ci, în primul rând, o reîntâlnire cu un cuplu actoricesc care ne oferă un regal artistic cu fiecare apariţie scenică, Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, alături de care, Ana Ciontea, Florentina Ţilea, Şerban Pavlu şi Richard Bovnoczki ne spun o poveste în care timpul se dilată şi distanţele se micşorează ca prin magie.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 noiembrie 2012

Constelaţii diamantine nr. 11/2012

Un nou număr al revistei de cultură „Constelaţii diamantine” a apărut. Se află, pentru cei care doresc să îl citească, în Biblioteca Citatepedia.

Numărul conţine multe versuri, dar mai ales o varietate de articole. Paginile sunt îmbogăţite cu picturile lui Tiziano Vacellio.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 9 februarie 2012

Pesimismul lui Emil Cioran, în dezbatere la Stockholm

Pe data de 14 februarie 2012, Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează o discuție despre pesimism, în viziunea lui Emil Cioran și a lui Thomas Bernhard. Dezbaterea pornește de la volumul „Den nödvändiga pessimismen. Klarsyn och svartsyn i dikt och tanke” („Pesimismul necesar. Viziuni sumbre în cuvinte şi gânduri”), de Johannes Ekman, apărut de curând la editura suedeză Carlsson Bokförlag. Lucrarea este un tratat despre istoria pesimismului în literatură şi se concentrează asupra operei lui Emil Cioran (descris de autor drept „probabil cel mai pesimist filosof al secolului XX”), dar și asupra scriitorilor Thomas Bernhard, Louis-Ferdinand Céline şi Fernando Pessoa. Volumul face referiri şi la alţi scriitori români, precum Mircea Eliade, Eugène Ionesco, Marin Sorescu, Ioan Es. Pop şi Carmen Firan.

La discuția de la sediul ICR Stockholm va participa autorul cărţii, alături de tinerii scriitori Martina Lowden şi Andrzej Tichý. Actorul Christian Fex va interpreta texte ale scriitoriilor români mai sus-menţionaţi.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii