30 noiembrie 2021

Dincolo de legendă. Neagoe Basarab

Cu prilejul Zilei naționale, 1 decembrie 2021, Muzeul Național de Artă al României inaugurează expoziția eveniment „Dincolo de legendă. Neagoe Basarab”. Expoziția aduce în prim plan o personalitate remarcabilă definitorie pentru cultura din România. Curatorii expoziției deschisă până la 31 decembrie 2022 sunt Emanuela Cernea și Iuliana Dumitrașcu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 aprilie 2019

Broderii de tradiţie bizantină din România. În jurul stindardului lui Ştefan cel Mare

La invitaţia muzeului Luvru, în perioada 17.04.2019 – 29.07.2019, Muzeul Naţional de Artă al României, împreună cu Muzeul Naţional de Istorie a României, Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe şi cu Mănăstirile Putna, Sucevița şi Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi, participă la organizarea expoziţiei „Broderii de tradiție bizantină din România. În jurul stindardului lui Ştefan cel Mare”. Comisarii expoziției sunt Jannic Durand și Dorota Giovannoni (Muzeul Luvru), Emanuela Cernea și Iuliana Damian (Muzeul Național de Artă al României). Evenimentul este unul istoric, fiind prima expoziție de artă românească la muzeul Luvru, iar capodoperele broderiei româneşti sunt prezentate în chiar inima galeriei medievale a acestuia, printre cele mai valoroase opere artistice ale umanităţii.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 noiembrie 2016

Daruri ale lui Suleyman Magnificul

Muzeul Național de Artă al României organizează vineri, 25 noiembrie 2016, de la ora 17:00, în Galeria de Artă Veche Românească, prezentarea uneia dintre cele mai spectaculoase descoperiri realizate recent în urma cercetării Colecției de Artă Veche Românească – un fond de țesături medievale purtând sigiliul sultanului Suleyman Mangnificul. Conferința se desfășoară în seria Nocturna Muzeală a MNAR, când programul de vizitare se prelungește până la ora 22:00. Discuțiile sunt susținute de prof. univ. dr. Eugen Nicolae – director al Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” din București, Raluca Cașaru – restaurator în cadrul Laboratorului de Restaurare Textile al MNAR – și Emanuela Cernea – coordonatorul Departamentului de Artă Veche Românească al MNAR.

daruri

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 aprilie 2016

„Soarele negru” în expoziția „Colecţia de Artă Veche Românească. 150 +”

Cu o săptămână înainte de sărbătorile pascale, Muzeul Naţional de Artă al României are prezintă publicului filmul documentar „Soarele Negru”, inspirat de capodoperele din Colecţia de Artă Veche Românească.

H. Trenk

Epitaf de la Mănăstirea Hurezi – acuarelă şi guaşă cu accente de creion pe hârtie, de Henri Trenk

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii