27 decembrie 2022

Rezultatele proiectului de intervenție culturală în Geoparcul Platoul Mehedinți „Exploring GPMh. Om-natură-patrimoniu”

Asociația MAIE a derulat la început de toamnă proiectul „Exploring GPMh. Om-natură-patrimoniu”, prin care și-a propus să conecteze tineri interesați de experiențe de învățare în contexte de dezvoltare locală, prin valorificarea moștenirii naturale și culturale a unui teritoriu, cu elevi și liceeni de pe plan local, din Geoparcul Platoul Mehedinți, în două ateliere de educație practică, prin module de antropologie și arhitectură.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 septembrie 2021

Bilanțul celei de-a V-a ediții „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”

Ca în fiecare an, la final de vară, în comunele din Mehedinți are loc școala de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”. Ajunsă în 2021 la cea de-a V-a ediție, școala de arhitectură rurală, design și antropologie s-a desfășurat între 22 august și 4 septembrie 2021 în satele din comunele Balta și Ponoarele.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 23 octombrie 2020

Filme create de participanții la atelierul „GPMh.docs”

Duminică, 1 noiembrie 2020, de la ora 19:00, Asociația MAIE lansează, online, patru filme scurte realizate de participanții la atelierul de film documentar organizat în contextul proiectului cultural „GPMh Docs. Ateliere de artă documentară în Geoparcul Platoul Mehedinți”.

Isverna, la Meserie (regia Philip Găicean)

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 august 2020

GPMH Docs. Ateliere de artă documentară în Geoparcul Mehedinți

Luni, pe 17 august 2020, Asociația MAIE a lansat seria atelierelor de radio și film din cadrul proiectului cultural „GPMH Docs. Ateliere de artă documentară în Geoparcul Mehedinți”, dedicate tinerilor pasionați de patrimoniu, artă și tehnologie, derulate între 17 și 23 august 2020 în comunele Isverna și Ponoarele din județul Mehedinți.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 12 decembrie 2019

Bilanțul programului cultural „Ecomuzeul Balta” la final de 2019

Cu prilejul derulării programului „Ecomuzeul Balta. De la arhitectura tradiţională în Geoparcul Platoul Mehedinţi la turism durabil”, Asociația MAIE a înregistrat progrese în demersul de transformare a comunei Balta din Mehedinți într-un ecomuzeu veritabil.

Foto: Denisa Velicu

 

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 18 noiembrie 2019

Exemple de intervenție în mediul rural

Joi, 21 noiembrie 2019, de la ora 18:00, Asociația MAIE invită publicul la Green Hours ca să stea de vorbă despre modalitățile prin care se poate interveni în spațiul rural, prin recuperarea, ocrotirea și valorificarea patrimoniului cultural și natural local, pentru o dezvoltare durabilă a regiunilor și comunităților rurale. Conferința „Exemple de intervenție în mediul rural” reunește vorbitori ca Alexandru Andrășanu, director al Departamentului de Geologie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea București și președinte al Asociației Geomedia, Marian Zidaru, sculptor și inițiatorul Fermei de Artă din satul Litieni, Alexandra Mihailciuc, arhitect al Laboratorului de arhitectură Prodid și coordonator al Programului Cultural „Batem fierul la conac!”, Andrei Tache, co-fondator al atelierului de ceramică Studio Mud și fondator al asociației Designers Thinkers Makers și Bianca-Maria Bălșan, Andrei Mihail și Alexandra Anastasiu, membri ai echipei proiectului „Ecomuzeul Balta. De la arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți la turism durabil”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii