4 august 2020

Scurtă istorie a creației. Știința și căutarea originii vieții

​Întâlnirile Humanitas online&live continuă în lunile care urmează cu o serie specială, Zoom pe știință/Știința pe zoom. Joi, 6 august 2020, la ora 19:00, la primul eveniment din serie, Bill Mesler și H. James Cleaves II, autorii cărții „Scurtă istorie a creației. Știința și căutarea originii vieții„, au o discuție cu Doru Căstăian despre teoriile și descoperirile unor mari filozofi, filozofi ai naturii și cercetători legate de apariția vieții, poate cea mai provocatoare și importantă enigmă pe care știința încearcă să o rezolve. Este o poveste a evoluției gândirii științifice care include atmosfera epocilor pe care le parcurge, schimbările politice importante și efectele lor sau dezvoltarea neașteptată a unor domenii de cercetare care au adus contribuții spectaculoase.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 decembrie 2019

Cosmosapiens. Evoluția omului de la originile universului

Joi, 19 decembrie 2019, la ora 19:00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, Cristian Tudor Popescu, Alexandru Babeș, Doru Căstăian și Vlad Zografi discută despre volumul „Cosmosapiens. Evoluția omului de la originile universului” de John Hands, publicat recent în colecția Știință a Editurii Humanitas, într-o traducere de Carmen Strungaru și Doru Căstăian.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 septembrie 2019

Suntem îndeajuns de inteligenți pentru a înțelege inteligența animalelor?

Librăria Humanitas de la Cișmigiu găzduiește sâmbătă, 28 septembrie 2019, de la ora 17:00, o dezbatere pornind de la volumul „Suntem îndeajuns de inteligenți pentru a înțelege inteligența animalelor?„, cea mai recentă carte a etologului Franz de Waal, publicată în colecția de știință a Editurii Humanitas, în traducerea lui Carmen Strungaru. Specialiștii invitați la dezbatere sunt: conf. Carmen Strungaru, etolog, departamentul de Anatomie, Fiziologie animală și Biofizică, Facultatea de Biologie, Universitatea din București, prof. Mircea Flonta, cu contribuții în domeniile filozofia biologiei, filozofia științei și teoria cunoașterii, Facultatea de Filozofie, Universitatea din București, prof. Radu J. Bogdan, profesor de filozofia minții și științe cognitive la Tulane University, profesor invitat și directorul programului de master în științe cognitive Open Mind, Universitatea din București, și Doru Căstăian, profesor de filozofie și autor. Dezbaterea este moderată de Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 septembrie 2019

„Cartea neisprăvirii” în turneu

Publicul este invitat în perioada 21 septembrie–10 octombrie 2019 la evenimentele dedicate romanului Cartea neisprăvirii de T.O. Bobe, apărut recent la Editura Humanitas. Iubitorii de literatură din Târgu Mureș, Timișoara, Galați și Brașov sunt așteptați să participe alături de T.O. Bobe și invitații săi la dezbaterile despre noul său roman.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 septembrie 2019

Întâlniri cu Radu Paraschivescu și invitații săi

Cititorii din Cluj, Târgu Mureș, Lugoj, Caransebeș, Galați și Brașov sunt așteptați să participe alături de Radu Paraschivescu și invitații săi, în perioada 20 septembrie–26 octombrie 2019, la evenimentele dedicate bestsellerului „În lume nu-s mai multe Românii” și romanului „Fluturele negru”, apărute recent la Editura Humanitas.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 martie 2019

Compromisul. O istorie politică şi filozofică

La invitația Editurii Humanitas, politologul Alin Fumurescu se află în România în perioada 12–14 martie 2019 pentru lansarea la Cluj și la București a ediției în limba română a volumului „Compromisul. O istorie politică şi filozofică”, „una dintre cele mai interesante cărți de teorie politică scrise în ultimii ani” (Choice).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii