20 septembrie 2019

„Cartea neisprăvirii” în turneu

Publicul este invitat în perioada 21 septembrie–10 octombrie 2019 la evenimentele dedicate romanului Cartea neisprăvirii de T.O. Bobe, apărut recent la Editura Humanitas. Iubitorii de literatură din Târgu Mureș, Timișoara, Galați și Brașov sunt așteptați să participe alături de T.O. Bobe și invitații săi la dezbaterile despre noul său roman.



T.O Bobe, autorul volumelor „Bucla”, „Darul lui Moş Crăciun”, „Cum mi-am petrecut vacanța de vară”, „Centrifuga și Contorsionista”, revine în atenția publicului iubitor de literatură, după cum spune Lidia Bodea, director al Editurii Humanitas, cu

o carte șăgalnic numită „Cartea neisprăvirii„. Unul dintre cele mai tandre și dinlăuntru trăite portrete făcute literaturii, această ispravă colosală a omului, încă neisprăvit(ă).

Cartea neisprăvirii” surprinde lupta cu literatura, cu procrastinarea, cum se nasc și se dezvoltă ideile domnului Teo, alter ego-ul autorului. Încă de la primele pagini te cucerește poezia vieții de zi cu zi, a ritualului – un colaj între viața domnului Teo și cărțile pe care le-a scris sau ar vrea să le scrie.

Este o carte care face trimiteri mai mult sau mai puțin transparente la câțiva dintre marii autori ai lumii: J.L. Borges, Shakespeare, Enrique Vila-Matas și Orhan Pamuk. Amuzantă și gravă totodată, „Cartea neisprăvirii” devine o reflecție despre literatură și rostul ei, dar și despre risipa de viață și dedublarea pe care le presupune. „Cartea neisprăvirii” e un fel de Being T.O. Bobe.

Programul evenimentelor

  • Târgu Mureș – sâmbătă, 21, septembrie 2019, ora 15:45 – Bookfest Târgu Mureș, Teatrul Național –participă: T.O.Bobe, Florin Bican, Andrei Vornicu
  • Timișoara – joi, 26 septembrie 2019, ora 18:30 – Librăria Humanitas din Timișoara, în cadrul întâlnirilor „Joia de literatură contemporană cu Robert Șerban și invitații săi”
  • Galați – marți, 8 octombrie 2019, ora 18:00 – Librăria Humanitas din Galați – participă: T.O. Bobe, Doru Căstăian
  • Brașov – joi, 10 octombrie 2019, ora 18:00 – Librăria Humanitas din Brașov, în cadrul clubului de carte CenaKLUb Tiuk – participă: T.O.Bobe, Cătălin Stanciu, Mihail Vakulovski
SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook