1 martie 2018

Augustin Cupşa în turneu cu romanul „Aşa să crească iarba pe noi”

Editura Humanitas invită publicul în perioada 5–16 martie 2018 la evenimentele dedicate romanului „Aşa să crească iarba pe noi” de Augustin Cupşa, apărut în colecția Scriitori români contemporani, coordonată de Andreea Răsuceanu. Iubitorii de literatură din Timișoara, București, Brașov, Galați și Craiova sunt așteptați să participe alături de Augustin Cupșa și invitații săi la dezbaterile despre noul său roman.Cosmin Ciotloș spune:

O remarcabilă carte despre lumea noastră. Cu ceea ce ne oferă ea spre recunoaștere și, în același timp, cu ceea ce are ea straniu și, poate e prea mult spus, incredibil.

Într-o atmosferă salingeriană, cu o tensiune și o violență care plutesc în aer, pentru a izbucni în final cu o forță care deturnează definitiv viețile tuturor personajelor, romanul lui Augustin Cupșa creează o lume întreagă, cu legi nescrise, dar imuabile, un paradis înșelător, al inocenților, cu peisaje mirifice care ascund de fapt răul în formele sale cele mai subtile.

Augustin Cupșa declară:

Acum sunt departe de casă, dar şi acolo m-am simţit de prea multe ori înstrăinat, nefiind tocmai de-al locului. Craiova a rămas unde am lăsat-o, părăsită în mijlocul câmpiilor cu buruieni şi mărăcini, cu drumuri prăfuite, cu şine de tren care sclipesc în soarele ucigător, iar timpul ei stă odată cu lucrurile deja trăite. Am scris despre Sud pentru că Sudul e o stare, şi chiar dacă pleci de acolo, Sudul vine cu tine oriunde te-ai duce.

Programul evenimentelor

  • Timișoara – luni, 5 martie 2018, ora 18:30, Librăria „La Două Bufnițe“. Vorbesc: Augustin Cupșa și Alexandru Oravițan
  • București – joi, 8 martie 2018, ora 19:00, Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Vorbesc: Augustin Cupșa, Angelo Mitchievici și Cosmin Ciotloș. Moderator: Andreea Răsuceanu
  • Brașov – vineri, 9 martie 2018, 18.00, Librăria Humanitas. Vorbesc: Augustin Cupșa și Adrian Lăcătuș. Moderator: Mihail Vakulovski
  • Galați – miercuri, 14 martie 2018, ora 18:30, Librăria Humanitas. Vorbesc: Augustin Cupșa și Doru Căstăian
  • Craiova – vineri, 16 martie 2018, ora 17:30, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“, sala „Acad. Dinu C. Giurescu“. Vorbesc: Augustin Cupșa, Maria Dinu și Petrișor Militaru
SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook