11 februarie 2020

Dor de Eminescu (un profet în țara lui)

Pe 15 ianuarie 2002, de Ziua lui Eminescu și Ziua Națională a Culturii, Mike Godoroja & Blue Spirit împreună cu Dan Mircea Cipariu și Ioana Crăciunescu au prezentat publicului piesa „Dor de Eminescu (un profet în țara lui)”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 mai 2017

Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti 2017

Cea de a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB), cel mai important eveniment autohton dedicat poeziei, are loc în perioada 15-21 mai 2017. Ediția din acest an, ce reunește la București peste 100 de nume importante ale poeziei contemporane, dintre care aproape 50 de oaspeți din străinătate, debutează în forță, cu aniversarea celor 95 de ani de existență PEN România și un recital de poezie Mircea Dinescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 27 februarie 2014

Constelaţii diamantine nr. 2/2014

A apărut recent al doilea număr din anul V al revistei de cultură „Constelaţii diamantine”. Este inclus în Biblioteca Citatepedia, unde aşteaptă noi cititori.

Versuri de toate felurile, arte plastice, memmorii şi alte articole alcătuiesc un cocteil cultural. Ilustraţiile sunt selectate din creaţia pictorullui veneţian Francesco Guardi.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 martie 2009

Primăvara Poeţilor

Festivalul Primăvara Poeţilor/Le Printemps des Poètes, aflat la ediţia a V-a în România, se desfăşoară anul acesta între 23 şi 29 martie 2009. Peste 65 de ţări participă în luna martie la această sărbătoare a poeziei.

Timp de şapte zile, vor avea loc în întreaga ţară zeci de lecturi, mese rotunde şi dezbateri, lansări de carte şi de reviste, spectacole de muzică şi poezie, expoziţii. Douăzeci şi opt de proiecte culturale vor reuni diferite evenimente care se adresează tinerilor cititori din licee, şcoli generale şi universităţi (Cuvinte despre poezia de astăzi, Ateliere literare 2009, concursuri literare) sau publicului larg (Maraton poetic, Biblioteca poeţilor, Astăzi, poezie! – lecturi în spaţii publice, biblioteci, cluburi, ceainării şi cafenele, Acasă la poetul nostru, Poezie pe mai multe voci, Poezie vizuală, cărţi poştale cu poeme scrise de autori români şi străini contemporani care vor fi oferite gratuit celor prezenţi la lecturile susţinute în timpul festivalului etc.). Există, de asemenea, câteva programe destinate persoanelor care se gasesc în spitale sau în case de bătrâni, precum şi în penitenciare – Lumea dinăuntru, lumea din afară.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 19 februarie 2008

Save as…

Save as…Miercuri, 20 februarie 2008, orele 17:00, Editura Paralela 45 îi invită pe iubitorii de poezie la Cărtureşti, pentru a lua parte la lansarea cărţii „Save as…” de Riri Sylvia Manor. La eveniment vor participa criticul literar Marius Chivu, scriitorii Dan Mircea Cipariu şi Ioana Ieronim, precum şi actriţa Monica Mihăescu.

„Sunt născută şi crescută în Bucureşti. Bucureştiul în care bunicul meu Hermann Zuckermann din Craiova – cerealist la Portul Cetate de pe malul Dunării – mi-a pus în mână primele cărţi şi m-a molipsit cu entuziasmul şi dragostea sa pentru limba română, pentru literatură şi pentru teatrul românesc. Bucureştiul în care, la nouă ani, am scris prima poezie dedicată minunatului meu bunic”, aşa se prezintă Riri Sylvia Manor cititorilor, la începutul volumului de versuri „Save as…”. Autoarea este o personalitate a medicinei oftalmologice israeliene, care nu uită să privească şi în interior, păstrând şi contactul cu spaţiul său natal.

Se decantează din creaţiile sale supratema timpului pustiitor, care „cotrobăie” prin buletine, care lasă în urmă amintiri despre casa bunicilor sau despre o dragoste aproape anonimă, de demult. Cu o puternică notă autobiografică, discursul liric al lui autoarei este, însă, atunci când experimentează, de o frapantă noutate.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii