19 februarie 2008

Save as…

Save as…Miercuri, 20 februarie 2008, orele 17:00, Editura Paralela 45 îi invită pe iubitorii de poezie la Cărtureşti, pentru a lua parte la lansarea cărţii „Save as…” de Riri Sylvia Manor. La eveniment vor participa criticul literar Marius Chivu, scriitorii Dan Mircea Cipariu şi Ioana Ieronim, precum şi actriţa Monica Mihăescu.

„Sunt născută şi crescută în Bucureşti. Bucureştiul în care bunicul meu Hermann Zuckermann din Craiova – cerealist la Portul Cetate de pe malul Dunării – mi-a pus în mână primele cărţi şi m-a molipsit cu entuziasmul şi dragostea sa pentru limba română, pentru literatură şi pentru teatrul românesc. Bucureştiul în care, la nouă ani, am scris prima poezie dedicată minunatului meu bunic”, aşa se prezintă Riri Sylvia Manor cititorilor, la începutul volumului de versuri „Save as…”. Autoarea este o personalitate a medicinei oftalmologice israeliene, care nu uită să privească şi în interior, păstrând şi contactul cu spaţiul său natal.

Se decantează din creaţiile sale supratema timpului pustiitor, care „cotrobăie” prin buletine, care lasă în urmă amintiri despre casa bunicilor sau despre o dragoste aproape anonimă, de demult. Cu o puternică notă autobiografică, discursul liric al lui autoarei este, însă, atunci când experimentează, de o frapantă noutate.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook