11 februarie 2020

Dor de Eminescu (un profet în țara lui)

Pe 15 ianuarie 2002, de Ziua lui Eminescu și Ziua Națională a Culturii, Mike Godoroja & Blue Spirit împreună cu Dan Mircea Cipariu și Ioana Crăciunescu au prezentat publicului piesa „Dor de Eminescu (un profet în țara lui)”.Colaborarea a început în sufrageria de secol IX a Ioanei Crăciunescu într-un atelier de improvizație intitulat „Renshi”, unde alături de Florin Iaru și artistul vizual Mihai Zgondoiu au rezultat cartea-album muzical „Aer de București”. Al doilea volum, fruct al colaborării artiștilor – „10 x10 – Născut în România” – s-a promovat într-un turneu de 10 spectacole de poezie și muzica.

„Dor de Eminescu (un profet în țara lui)” este o piesă de atitudine culturală și de respect pentru contemporaneitatea artistică atât de puternică a marelui poet Mihai Eminescu. Este vizată mai ales legătura spirituală cu noile generații care primesc literatura în general și pe Eminescu în special prin ecranele digitale atât de grăbite ale internetului.

Piesa beneficiază acum și de un videoclip, filmările live din cadrul acestuia fiind realizate în timpul turneului „10×10 – Născut în România” la sala teatrului Gong din Sibiu, cu participarea în concert a binecunoscutului chitarist al trupei Krypton, Eugen Mihăescu. Piesa face parte din albumul „Născut în România”, ce urmează să fie lansat în luna mai 2020.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook