19 august 2014

„Dor de Eminescu” cu Ion Caramitru la Stockholm

Sâmbătă, 23 august 2014, Institutul Cultural Român de la Stockholm prezintă recitalul „Dor de Eminescu”, conceput și susţinut de actorul Ion Caramitru și clarinetistul Aurelian-Octav Popa. Spectacolul, prezentat în limba română, pornește de la manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale lui Mihai Eminescu și reprezintă un dialog inedit în care cuvântul rostit se completează cu muzica.

Spectacolul „Dor de Eminescu”, realizat în coproducție cu UNITER, a intrat în repertoriul permanent al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale“ în 2012, fiind prezentat cu succes și pe diverse scene din Europa, Statele Unite și Canada. Prezentarea spectacolului la Stockholm marchează Ziua Limbii Române, celebrată pe 31 august.

Evenimentul are loc la TeaterStudio Lederman din Stockholm, instituţie cu care ICR Stockholm a mai colaborat şi în 2011 pentru spectacolul „Apolodor”, realizat de Ada Milea, Dorina Chiriac şi Radu Bânzaru.

TeaterStudio Lederman este un teatru deschis spre coproducţii şi colaborări internaţionale, în al cărui repertoriu figurează atât piese de teatru, cât şi concerte de jazz, folk şi world music.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook