26 februarie 2019

Zilele Filmului Românesc la Berlin

În seara zilei de 26 februarie 2019, în centrul istoric al Berlinului, se dă startul unuia dintre cele mai importante evenimente românești ale anului în capitala germană: „Zilele Filmului Românesc”, la Cinematograful Zeughaus, din complexul Muzeului Național de Istorie a Germaniei. Seria Rekonstruktion. Filmland Rumänien, aflată la cea de 4-a ediție, prezintă în perioada 26 februarie – 30 martie 2019 un număr de 19 producții cinematografice, premiate la festivalurile internaționale, inclusiv o selecție a unor filme care au obținut premii în ultimii cinci ani la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Seria este deschisă în data de 26 februarie 2019, ora 19:00, cu filmul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regia lui Radu Jude. Titlul pornește de la o frază rostită în Consiliul de Miniștri, în vara anului 1941, de către viceprim-ministrul de atunci, Mihai „Ică” Antonescu. Regizorul Radu Jude îi oferă „micului Antonescu” un răspuns cinematografic în viziune proprie, respectiv povestea unei reconstituiri istorice. Jude îmbină narațiunea filmică cu imagini de arhivă și lecturi din cărţi de specialitate, spre a aborda un moment istoric tragic, petrecut la Odessa în toamna anului 1941.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 12 decembrie 2017

CASTiNG

Din 14 decembrie 2017, în fiecare zi de joi, „CASTiNG”, cel mai așteptat serial online de comedie, ajunge pe YouTube. Olimpia Melinte, Andreea Șovan, Ana Udroiu și Romina Sehlanec intră în pielea personajelor imaginate de ele, într-o producție independentă semnată de DIUD și distribuită gratuit, pe parcursul a 8 săptămâni, pe canalul casting.series. Inspirat din evenimente și personaje cât de cât reale, scenariul serialului CASTiNG este semnat de cele patru protagoniste. Regia primelor 8 episoade a fost realizată de 6 regizori tineri, cunoscuți pentru abordările curajoase și proiectele îndrăznețe în care s-au implicat de-a lungul timpului: Millo Simulov, Andrei Gheorghe, Florin Babei, Iliana Dumitrache, Roxana Andrei și Andrei Ion.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 noiembrie 2017

Zilele culturii române la Munchen

În perioada 7 – 25 noiembrie 2017 are loc la München manifestarea Zilele Culturii Române. Organizată anual în colaborare cu parteneri de prestigiu care activează pe scena culturală din Bavaria, această manifestare aduce în fața invitaților un program cultural divers. Acesta cuprinde Festivalul Filmului Românesc, eveniment prestigios, de mare anvergură, primit cu entuziasm atât de publicul cinefil, cât şi de presa de specialitate, și aflat la cea de-a 12-a ediție, precum şi o serie de evenimente culturale, din domenii precum muzica sau artele vizuale. În deschidere este vernisată la Consulatul României la München expoziția „Entwurzelt – Verwurzelt“ a artistului de origine română Radu-Anton Maier.

În cadrul Festivalului Filmului Românesc sunt prezentate anul acesta filme precum lungmetrajele „Ana, mon amour”,în regia lui Călin Peter Netzer, „Breaking News”, regizat de Iulia Rugină, „Fixeur” în regia lui Adrian Sitaru, „Aniversarea” de Dan Chişu, scurtmetrajele „Scris/Nescris” de Adrian Silişteanu, „Mă cheamă Costin” de Radu Potcoavă sau documentarele „Varză, cartofi şi alți demoni”, de Şerban Georgescu, şi „Planeta Petrila”, în regia lui Andrei Dăscălescu.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 februarie 2017

Ediţia a 67-a a Festivalului Internaţional de film de la Berlin

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin ia startul joi, 9 februarie 2017. În cadrul ediţiei de anul acesta a celui mai mare festival public de film din lume sunt proiectate 399 de filme, la care se adaugă alte aproximativ 700 de producții, prezentate în cadrul European Film Market, piața europeană de film pentru profesioniștii industriei. Dintre acestea, 18 filme, din ţări precum România, Franța, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Japonia, Portugalia, Chile, Coreea de Sud sau Polonia concurează în competiţia principală a festivalului pentru unul din trofeele Berlinalei, informează ICR Berlin.

Anul acesta juriul internaţional care decernează Ursul de Aur şi Ursul de Argint este prezidat de regizorul şi scenaristul Paul Verhoeven, avându-i în componenţa sa pe producătorul Dora Bouchoucha Fourati (Tunisia), artistul Olafur Eliasson (Danemarca), actriţele Maggie Gyllenhaal (USA) şi Julia Jentsch (Germania), actorul şi regizorul Diego Luna (Mexic), şi regizorul şi scenaristul Wang Quan’an (China).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 9 mai 2016

România la Festivalul de film de la Cannes 2016

Cinematografia românească este reprezentată la Festivalul de film de la Cannes din 11-21 mai 2016. Anul acesta pare să fie cea mai consistentă prezență românească din istoria Cannes-ului.

Standul românesc din „Marché du Film” este organizat de Centrul Național al Cinematografiei împreună cu Ministerul Culturii și are ca scop principal promovarea cinematografiei românești pe plan internațional. Standul furnizează informații la zi despre industria românească de film și pune în legătură cineaști români cu industria internațională de cinema, cu instituții străine, organizații, sau companii de producție și de distribuție. România este totodată promovată ca un partener ce poate furniza servicii de producție prin intermediul studiourilor cinematografice și al echipelor de producție din țară.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 martie 2014

Premiile Gopo 2014

În seara zilei de luni, 24 martie 2014, la Opera Națională București, cea de-a opta ediție a Galei Premiilor Gopo și-a împărțit trofeele în prezența a peste 800 de invitați și jurnaliști acreditați. Găzduită de Amalia Enache și Radu Iacoban, gala a avut mult umor, momente inedite, dar și multă emoție. Telespectatorii au putut urmări ceremonia în direct și în exclusivitate pe TV pe ProCinema.

Regizorii Igor Cobileanski, Dan Chișu, Nae Caranfil, Marian Crișan și Iulia Rugină (nominalizată la categoria Cel mai bun debut), actrițele Ela Ionescu (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar), Luminița Gheorghiu (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal), Crina Semciuc, Raluca Aprodu, Diana Cavallioti și Ioana Flora (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal), actorii Tudor Aaron Istodor, Paul Ipate, Dorian Boguță, Alexandru Papadopol, Adrian Titieni (nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal), membrii trupei Grimus sau creatorul de modă Alexandru Ciucu sunt doar câţiva dintre invitații ce au pășit pe covorul roșu al Galei Premiilor Gopo, ale căror gazde au fost Amalia Enache și Cabral.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii