7 noiembrie 2017

Zilele culturii române la Munchen

În perioada 7 – 25 noiembrie 2017 are loc la München manifestarea Zilele Culturii Române. Organizată anual în colaborare cu parteneri de prestigiu care activează pe scena culturală din Bavaria, această manifestare aduce în fața invitaților un program cultural divers. Acesta cuprinde Festivalul Filmului Românesc, eveniment prestigios, de mare anvergură, primit cu entuziasm atât de publicul cinefil, cât şi de presa de specialitate, și aflat la cea de-a 12-a ediție, precum şi o serie de evenimente culturale, din domenii precum muzica sau artele vizuale. În deschidere este vernisată la Consulatul României la München expoziția „Entwurzelt – Verwurzelt“ a artistului de origine română Radu-Anton Maier.

În cadrul Festivalului Filmului Românesc sunt prezentate anul acesta filme precum lungmetrajele „Ana, mon amour”,în regia lui Călin Peter Netzer, „Breaking News”, regizat de Iulia Rugină, „Fixeur” în regia lui Adrian Sitaru, „Aniversarea” de Dan Chişu, scurtmetrajele „Scris/Nescris” de Adrian Silişteanu, „Mă cheamă Costin” de Radu Potcoavă sau documentarele „Varză, cartofi şi alți demoni”, de Şerban Georgescu, şi „Planeta Petrila”, în regia lui Andrei Dăscălescu.

Din program mai face part și o prelegere pe tema operei filosofice a lui Lucian Blaga şi două concerte cu compoziții românești și germane, primul în interpretarea muzicienilor Petra Varlan-Hein (vioară) şi Olivier Varlan (contrabas) și cel de-al doilea în interpretarea violonistului Andrei Ciobanu.

Manifestarea se încheie cu întâlnirea unor personalități din domeniile istoric și cultural, precum cercetătorul politic Dr. Anneli Ute Gabanyi, Florian Kührer-Wielach, director al Institutului pentru Cultură şi Istorie Sud-europeană (IKGS) sau Claudiu Florian, director adjunct al ICR Berlin. Aceștia dezbat tema centrală a acestui an: „Prietenia și relația bilaterală Româno-Germană”- în trecut, în prezent și în viitor, cu ocazia a 50 ani de la reluarea legăturilor diplomatice între România și Germania de Vest, 25 ani de la Tratatul de Prietenie între România și Germania şi 10 ani de la aderarea României la UE. Discuția este moderată de Robert Schwartz, șef al redacției de limbă română a Deutsche Welle.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook