18 noiembrie 2016

Zilele Culturii Române

În perioada 17 noiembrie – 11 decembrie 2016 are loc la Munchen „Zilele Culturii Române”. Acest eveniment de amploare şi-a câştigat un renume nu doar la nivel regional, manifestările organizate atrăgând un public numeros.

„Zilele Culturii Române”, organizate anual în colaborare cu parteneri de prestigiu care activează pe scena culturală din Bavaria, aduc în faţa invitaților un program cultural divers. Acesta cuprinde Festivalul Filmului Românesc, eveniment prestigios, de mare anvergură, primit cu entuziasm atât de publicul cinefil, cât şi de presa de specialitate, şi aflat la cea de-a 11-a ediţie, precum şi o serie de manifestări culturale, din domenii precum teatrul, muzica sau artele vizuale.

În deschidere este vernisată la Consulatul României la Munchen expoziția artistei Simona Nistor.

Domeniul teatrului este reprezentat de piesa „Köln”, în regia lui Alexandru Unguru, care spune povestea a două românce aflate în exil în Germania, precum şi de o punere în scenă inedită a basmului „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, de Petre Ispirescu.

Din program face parte şi un concert de pian, în interpretarea tinerilor pianişti Ştefan Prețuleac şi Andrei Preda.

În cadrul Festivalului Filmului Românesc sunt prezentate anul acesta filme precum lungmetrajele „Câini”, debutul regizorului Bogdan Mirică, „Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, „Miracolul din Tekir”, de Ruxandra Zenide, sau scurtmetrajele „O noapte în Tokoriki” de Roxana Stroe, şi „4:15 PM -Sfârşitul lumii” de Gabi Virginia Sarga şi Cătălin Rotaru.

„Zilele Culturii Române” la Munchen reprezintă o manifestare organizată de către asociaţia Ge-Fo-Rum din Munchen, cu participarea Institutului Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin, în baza unui parteneriat de tradiție. Printre partenerii festivalului se numără de asemenea Filmmuseum Munchen, Referatul pentru Cultură al Capitalei de Land Munchen, Cancelaria de Stat a Bavariei, Consulatul României la Munchen şi Centrul Național al Cinematografiei București.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook