11 septembrie 2019

Zilele Muzeului Țăranului, ediția a VII-a

Ca în fiecare început de toamnă, în preajma sărbătorii Înălțarea Sfintei Cruci, cunoscută în popor și ca Ziua Crucii, Muzeul Național al Țăranului Român prăznuiește cu expoziții noi, târg de icoane, muzică și multe filme. Oaspeții sunt așteptați în perioada 12 – 22 septembrie 2019 la cea de a șaptea ediție a „Zilelor Muzeului Țăranului”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 februarie 2019

Zilele Filmului Românesc la Berlin

În seara zilei de 26 februarie 2019, în centrul istoric al Berlinului, se dă startul unuia dintre cele mai importante evenimente românești ale anului în capitala germană: „Zilele Filmului Românesc”, la Cinematograful Zeughaus, din complexul Muzeului Național de Istorie a Germaniei. Seria Rekonstruktion. Filmland Rumänien, aflată la cea de 4-a ediție, prezintă în perioada 26 februarie – 30 martie 2019 un număr de 19 producții cinematografice, premiate la festivalurile internaționale, inclusiv o selecție a unor filme care au obținut premii în ultimii cinci ani la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Seria este deschisă în data de 26 februarie 2019, ora 19:00, cu filmul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regia lui Radu Jude. Titlul pornește de la o frază rostită în Consiliul de Miniștri, în vara anului 1941, de către viceprim-ministrul de atunci, Mihai „Ică” Antonescu. Regizorul Radu Jude îi oferă „micului Antonescu” un răspuns cinematografic în viziune proprie, respectiv povestea unei reconstituiri istorice. Jude îmbină narațiunea filmică cu imagini de arhivă și lecturi din cărţi de specialitate, spre a aborda un moment istoric tragic, petrecut la Odessa în toamna anului 1941.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 iulie 2018

Filmele câştigătoare la Filmul de Piatra 2018

A unsprezecea ediție a festivalului de scurt-metraj „Filmul de Piatra” a luat sfârșit, după patru zile cu filme, concerte, masterclass-uri și petreceri de neuitat. Sâmbătă seara, 14 iulie 2018, juriul acestei ediții, format din regizorul Daniel Sandu, actorul Mircea Postelnicu și producătoarea Alina David, alături de directorul festivalului, Andrei Dăscălescu, au dezvăluit cele opt filme câștigătoare ale acestei ediții, alese dintre cele 23 care au făcut parte din competiția oficială a festivalului.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 februarie 2018

România la cea de-a 68-a ediție a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin


Festivalul Internaţional de Film de la Berlin dă startul pe 15 februarie 2018 uneia dintre cele mai importante competiții de producţii de film din întreaga lume.

În ultimii anii, filmul românesc s-a aflat la loc de cinste în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film din lume, Institutul Cultural Roman din Berlin susținând în mod constant prezența numeroaselor echipe de film la Berlinală. În cadrul celei de-a 68-a ediţii a Berlinalei au fost selectate producţii româneşti în aproape toate secţiunile importante ale festivalului.

Astfel România participă în Competiţie, secţiunea principală a festivalului, cu lungmetrajul „Nu mă atinge-mă” (“Touch me not”), filmul de debut al regizoarei Adina Pintilie. Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 și 2017, cu o distribuție mixtă de actori profesioniști (Tomas Lemarquis, Laura Benson) și persoane reale, „Nu mă atinge-mă”, este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenței umane. În cadrul acestei secţiuni sunt proiectate 24 de filme, dintre care 19 concurează pentru Ursul de Aur şi Urşii de Argint, celelalte 5 rulând în afara competiţiei.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 noiembrie 2015

Festivalul Filmului Românesc de la München

În perioada 26 noiembrie – 13 decembrie 2015, are loc la München cea de-a 10-a ediție a Festivalul Filmului Românesc, cel mai mare festival de film românesc organizat în Germania. Ca în fiecare an, acest festival se desfăsoară sub egida Zilelor Culturii Române la München, și are loc la Filmmuseum im Münchner Stadtmuseum.

Festivalului Filmului Românesc de la München este un eveniment prestigios, de mare anvergură, care s-a bucurat de-a lungul anilor de un real succes, fiind primit cu entuziasm atât de către publicul cinefil, cât şi de presa de specialitate.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 15 octombrie 2015

Cinematografia românească în focus la festivalul East by Southeast de la Copenhaga

Institutul Cultural Român de la Stockholm susţine prezentarea în Danemarca, în cadrul ediţiei din acest an a festivalului East by Southeast, a trei lungmetraje româneşti recente, distinse cu premii internaţionale. Festivalul, ajuns la cea de-a patra ediţie, are loc în perioada 16-31 octombrie 2015 la Cinemateca din Copenhaga şi prezintă publicului danez producţiile cinematografice ale ultimului an, din Europa Centrală şi de Est. La ediţia din acest an sunt proiectate 11 filme din Albania, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Slovacia, Polonia, România, Rusia şi Ungaria.

Este pentru a treia oară când cinematografia română este parte din selecţia festivalului East by Southeast din Copenhaga, festival iniţiat de Institutul Danez de Film, iar în acest an prezenţa filmelor româneşti în festival este una seminificativă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii