15 ianuarie 2019

Ziua Porţilor Deschise la TNB

Marți, 15 ianuarie 2019 – Ziua Culturii Naționale, de la ora 13:00 și, respectiv, 17:00, Teatrul Național I.L. Caragiale organizează două tururi ghidate gratuite, oferite celor care vor să afle cum arată și cum funcționează cel mai mare teatru din SE Europei, cu cele șapte săli ale sale, cu numeroase spații expoziționale, o librărie și mai multe foaiere în care publicul poate consulta panourile interactive cu programul și ofertele culturale din perioada următoare.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 august 2014

„Dor de Eminescu” cu Ion Caramitru la Stockholm

Sâmbătă, 23 august 2014, Institutul Cultural Român de la Stockholm prezintă recitalul „Dor de Eminescu”, conceput și susţinut de actorul Ion Caramitru și clarinetistul Aurelian-Octav Popa. Spectacolul, prezentat în limba română, pornește de la manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale lui Mihai Eminescu și reprezintă un dialog inedit în care cuvântul rostit se completează cu muzica.

Spectacolul „Dor de Eminescu”, realizat în coproducție cu UNITER, a intrat în repertoriul permanent al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale“ în 2012, fiind prezentat cu succes și pe diverse scene din Europa, Statele Unite și Canada. Prezentarea spectacolului la Stockholm marchează Ziua Limbii Române, celebrată pe 31 august.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 18 iulie 2012

La finele turneului „Eminescu” în S.U.A.

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, Institutul Cultural Român din New York a prezentat publicului românesc din Statele Unite recitalul extraordinar „Eminescu”, avându-i ca protagonişti pe Ion Caramitru, acompaniat de clarinetistul Aurelian-Octav Popa. În 2012, spectacolul a prilejuit, în premieră, întâlnirea celor doi mari artişti cu comunităţile româneşti de pe Coasta de Vest a SUA. Seria de reprezentaţii desfăşurate între 5 şi 15 iulie 2012 în Easton (Connecticut), New York, Chicago, Los Angeles şi Hayward (San Francisco Bay Area) a provocat reacţii entuziaste în rândul spectatorilor, prezenţi în număr mare la cele cinci evenimente. Faţă de anul trecut, recitalul a fost îmbogăţit cu noi fragmente din poezia lui Mihai Eminescu.

Ion Caramitru la New York

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 iunie 2011

Eminescu prin America de Nord

La invitaţia ICR New York, Ion Caramitru susţine între 23 şi 26 iunie 2011 patru recitaluri extraordinare pe texte de Mihai Eminescu în New York, Washington D.C. şi Philadelphia. „Eminescu” este un spectacol inedit, în limba română, cu participarea clarinetistului Aurelian-Octav Popa. Turneul continuă în 30 iunie-2 iulie la Montreal şi Toronto.

Cele patru reprezentaţii americane fac parte dintr-un turneu organizat de Institutul Cultural Român din New York în colaborare cu Ambasada României la Washington, D.C., Consulatul General Onorific al României la Philadelphia, Queens Library, NY, şi Biserica Sfânta Treime din Philadelphia. Prin această iniţiativă, ICRNY celebrează opera poetului naţional, oferind un eveniment preţios şi mult aşteptat comunităţii româneşti din SUA.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii