26 noiembrie 2021

Măririle și decăderile monumentelor din România

Proiectul „Măririle și decăderile monumentelor din România”, produs pe platforma muzeală privată PostModernism Museum, propune cercetarea, documentarea, arhivarea, producerea de conținut original și prezentarea sub forma unei platforme online a unei selecții de monumente, fie realizate, fie în stadiile diferite de proiectare pe care acestea le-au avut, fie nerealizate, fie strămutate sau distruse, aparținând genurilor de sculptură, arte decorative monumentale, parte a patrimoniului material și istoriei artelor din România. Conținutul cercetării este pus la dispoziția publicului online și este însoțit de interviuri cu specialiști și tururi virtuale ghidate.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 26 februarie 2015

Politică şi arhitectură între trei imperii: Principele Constantin Brâncoveanu

Pe 1 martie 2015, de la ora 11:00, are loc în spaţiile castelului baroc Palais am Grossen Garten din impunătorul oraş saxon Dresda, evenimentul „Politică şi arhitectură între trei imperii: Principele Constantin Brâncoveanu (1688-1714)”. Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociaţia culturală Palais am Grossen Garten, din Dresda, cu Asociaţia de Stat pentru Castele, Cetăţi şi Grădini a Landului Saxonia şi cu Ambasada României în Germania, conceptul expoziţiei aparţinând Uniunii Arhitecţilor din România. În cadrul evenimentului este vernisată expoziţia „Arhitectura Brâncovenească – Tradiţia continuă”, aceasta urmând a fi însoţită de un referat susţinut de către prof. dr. arh. Augustin Ioan, preşedintele Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice.

La eveniment iau parte doamna Adriana Stănescu, însărcinată cu afaceri a.i de la Ambasada României la Berlin, un reprezentant al Ministerului de Stat pentru Ştiinţă şi Artă al Landului Saxonia şi directorul Asociaţiei „Castele, Cetăţi şi Grădini de Stat – Saxonia”.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii