26 aprilie 2016

Autoportretul unei fete cuminţi

Institutul Cultural Român din Berlin reia seria de proiecții de film „New Romanian Films”, inițiată în anul 2014, care prezintă cele mai recente filme românești, inedite pentru publicul german. La proiecție sunt invitați regizorii români de film, care vor purta, după vizionare, un dialog cu publicul prezent. Astfel ICR Berlin creează o platformă de prezentare a celor mai recente filme românești într-un cinematograf de artă din capitala germană.

Deschiderea seriei are loc pe 28 aprilie 2016, de la ora 18:00, în cinematograful fsk din Berlin Kreuzberg, cu pelicula „Autoportretul unei fete cuminţi”, regizoare Ana Lungu, prezentă la proiecție, şi care îi are în distribuţie pe Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, Iris Spiridon, Andrei Enache, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, Dan Lungu, Magdalena Lungu şi Veronica Grunau.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 februarie 2016

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2016

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin începe pe 11 februarie 2016. Juriului internaţional care decernează trofeele Ursul de Aur şi Ursul de Argint este prezidat de către binecunoscuta actriţă Meryl Streep şi îi are în componenţă pe Lars Eidinger (Germania), Nick James (Marea Britanie), Brigitte Lacombe (Franţa), Clive Owen (Marea Britanie), Alba Rohrwacher (Italia), Małgorzata Szumowska (Polonia).

Juriul care acordă premiul pentru cel mai bun film de debut este format din Enrico Lo Verso (Italia), Ursula Meier (Elveţia / Franţa) şi Michel Franco (Mexic). Anul acesta concurează pentru premiul în valoare de 50.000 Euro 18 filme, printre care şi pelicula „Shelley”, în regia lui Ali Abbasi, care o are ca protagonistă pe actriţa română Cosmina Stratan.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 noiembrie 2015

Festivalul Filmului Românesc de la München

În perioada 26 noiembrie – 13 decembrie 2015, are loc la München cea de-a 10-a ediție a Festivalul Filmului Românesc, cel mai mare festival de film românesc organizat în Germania. Ca în fiecare an, acest festival se desfăsoară sub egida Zilelor Culturii Române la München, și are loc la Filmmuseum im Münchner Stadtmuseum.

Festivalului Filmului Românesc de la München este un eveniment prestigios, de mare anvergură, care s-a bucurat de-a lungul anilor de un real succes, fiind primit cu entuziasm atât de către publicul cinefil, cât şi de presa de specialitate.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 15 octombrie 2015

Cinematografia românească în focus la festivalul East by Southeast de la Copenhaga

Institutul Cultural Român de la Stockholm susţine prezentarea în Danemarca, în cadrul ediţiei din acest an a festivalului East by Southeast, a trei lungmetraje româneşti recente, distinse cu premii internaţionale. Festivalul, ajuns la cea de-a patra ediţie, are loc în perioada 16-31 octombrie 2015 la Cinemateca din Copenhaga şi prezintă publicului danez producţiile cinematografice ale ultimului an, din Europa Centrală şi de Est. La ediţia din acest an sunt proiectate 11 filme din Albania, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Slovacia, Polonia, România, Rusia şi Ungaria.

Este pentru a treia oară când cinematografia română este parte din selecţia festivalului East by Southeast din Copenhaga, festival iniţiat de Institutul Danez de Film, iar în acest an prezenţa filmelor româneşti în festival este una seminificativă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii