17 decembrie 2013

Kiki van Beethoven – la Berlin

Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, Institutul Cultural Român din Berlin îşi deschide larg porţile, atât pentru diaspora română, cât şi pentru publicul german, continuând tradiţia organizării unui eveniment dedicat Crăciunului. Seria evenimentelor din anul 2013 se încheie cu un omagiu adus renumitului compozitor german Ludwig van Beethoven. Pe data de 17 decembrie – ziua de botez a lui Ludwig van Beethoven – ICR Berlin prezintă piesa de teatru „Kiki van Beethoven” de Éric-Emmanuel Schmitt, cu regia semnată de Alice Barb, iar scenografia de Adriana Grand. Interpretarea îi aparţine actriţei Simona Bondoc.

Spectacolul va fi precedat de un recital de pian al pianistei Ana Silvestru, care va interpreta Sonata nr. 28 op. 101 de Ludwig van Beethoven. Seara se va încheia cu o recepţie de Crăciun în cadrul căreia se vor servi specialităţi culinare româneşti. Evenimentul se va bucura de prezenţa Excelenței Sale domnul Lazăr Comănescu, ambasador al României în Germania.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 12 iulie 2012

Alice în Ţara Minunilor – în limba chineză

Anul 2012 este declarat “Anul dialogului intercultural: Uniunea Europeană – China” și își propune să promoveze și să consolideze înțelegerea reciprocă prin schimburi culturale, să dezvolte o cooperare structurală între poporul chinez și instituții culturale ale Uniunii Europene, să stabilescă un dialog pe termen lung despre politicile privind aspecte de interes comun.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 ianuarie 2012

Kiki van Beethoven

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti prezintă vineri, 20 ianuarie 2012, de la ora 19:00, la Muzeul Naţional „George Enescu”, spectacolul „Kiki van Beethoven” de Eric Emmanuel Schmitt, în regia lui Alice Barb. Textul este o monodramă, scrisă recent. Premiera mondială a avut loc în decembrie 2010 la Paris, unde s-a bucurat de un succes fulminant.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 17 noiembrie 2011

Bucurii pentru copii 2011

Teatrul de Animație Ţăndărică, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi sub egida UNIMA România, organizează în perioada 24 noiembrie – 4 decembrie 2011 Festivalul Internațional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie”. Ajuns la cea de a șaptea ediție și desfășurat sub egida ȚĂNDĂRICĂ – 66, festivalul este deja un reper pe „harta” culturală a Bucureștiului.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 noiembrie 2010

Nebuna din Chaillot

Joi, 18 noiembrie 2010, de la ora 19:00, în cadrul seriei de premiere prin care aniversează 3 ani de existenţă, Teatrul Metropolis prezintă premiera spectacolului „Nebuna Din Chaillot” de Jean Giraudoux. Alice Barb vine cu o viziune regizorală modernă a unei care vorbeşte cu umor poetic, dar şi cu luciditate, despre criza financiară actuală.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 3 martie 2010

Floarea de cactus

Teatrul Metropolis din Bucureşti continuă tradiţia de a aniversa mari actori ai teatrului românesc. Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de carieră, Adela Mărculescu va fi sărbătorită duminică, 7 martie 2010, ora 18:00. Marcarea acestui eveniment se va face şi prin lansarea cărţii „Adela”, scrisă de Olga Mărculescu şi Ion Moldovan, urmată de premiera oficială a spectacolului „Floarea de cactus” după Barillet şi Gredy, într-o montare plină de inspiraţie semnată de Alice Barb.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii