17 noiembrie 2010

Nebuna din Chaillot

Joi, 18 noiembrie 2010, de la ora 19:00, în cadrul seriei de premiere prin care aniversează 3 ani de existenţă, Teatrul Metropolis prezintă premiera spectacolului „Nebuna Din Chaillot” de Jean Giraudoux. Alice Barb vine cu o viziune regizorală modernă a unei care vorbeşte cu umor poetic, dar şi cu luciditate, despre criza financiară actuală.



„Nebuna Din Chaillot” este o piesă profetică, care aduce împreună pe scenă, pentru prima dată, patru mari doamne ale teatrului românesc: Dana Dogaru, Ileana Stana Ionescu, Alexandrina Halic şi Irina Petrescu. Din distribuţie mai fac parte: Meda Victor, Corina Moise, Ana Ularu, Crina Semciuc, Ana Crăciun, Romeo Pop, Dan Aştilean, Claudiu Stănescu, Eugen Racoţi, Gabriel Costin, Şerban Gomoiu, Daniel Popescu, Vlad Corbeanu, Marius Drăguş, Cristian Avram, Mihai Moş, Rudy Rosenfeld, Lucian Iftime, Alin State, Oleg Apostol şi Gigi Iordache.

„O poveste despre triumful binelui asupra răului. Evident, fantezie!” – ne spune chiar Jean Giraudoux în motto-ul piesei ”Nebuna din Chaillot”. „Este suficient să apară o singură femeie luminată şi excentrică pentru ca nebunia lumii să piară”.

Dar nu întotdeauna omul este nebun, ci situaţiile şi legile ce-l înconjoară. O concentrare uriaşă de valori politice, ecologice, etnologice, psihologice şi nu în ultimul rând, poetice, un spectacol care vorbeşte despre puterea iubirii, iubirea pentru cel de lângă noi, iubirea pentru umanitate. Suntem în citadela pariziană a corporaţiilor agresive, Piaţa Chaillot, unde un multimilionar, un baron, un broker şi un prospector află că piaţa şi întreg Parisul se află pe o pungă de petrol. Aurul negru, salvare sau ameninţare? Cu siguranţă, o miză pentru afaceri profitabile, dar şi o alegorie la adresa bombei atomice ce pândea omenirea în pragul celui de-al doilea război mondial. O contesă excentrică, luată drept nebună, li se va opune.

Piesa, operă postumă a lui Jean Giraudoux, a fost reprezentată pentru prima oară la Théâtre de l’Athénée, pe 22 decembrie 1945, fiind montată de Louis Jouvet după întoarcerea acestuia din Statele Unite ale Americii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

2 thoughts on "Nebuna din Chaillot"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook