21 noiembrie 2022

Dialoguri fără mască – Alexandru Repan în dialog cu Monica Andronescu

Teatrul Nottara a lansat proiectul „Dialoguri fără mască”, o serie de întâlniri cu personalități ale vieții culturale din România, artiști, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea. Invitatul lunii noiembrie este Alexandru Repan, un actor cu un destin unic în teatrul românesc, un actor care a marcat ultimii 70 de ani în Teatrul Nottara, un actor cu o poveste de viață extraordinară.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 septembrie 2021

Teatrul Nottara inaugurează noua stagiune

Teatrul Nottara inaugurează noua stagiune pe 1 septembrie 2021 și răspunde așteptării iubitorilor de teatru din Capitală și a programat primele 30 de reprezentații din stagiunea teatrală de toamnă.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 16 aprilie 2021

Nottara citește cu tine

Începând de luni, 19 aprilie 2021, Teatrul Nottara postează pe pagina sa de Facebook înregistrări audio cu actori citind din romanul „Enigma Otiliei” de George Călinescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 mai 2010

Pagini din Craii de Curtea Veche

Continuînd tradiţia de a aniversa mari actori ai teatrului românesc, Teatrul Metropolis prezintǎ sâmbǎtǎ, 29 mai 2010, de la ora 20:00, premiera spectacolului “Pagini din Craii de Curtea Veche”, dupǎ Mateiu Caragiale, un recital de teatru oferit de Alexandru Repan cu ocazia implinirii a 45 de ani de carieră şi 70 de ani de viaţǎ.

El însuşi spirit matein, rǎzboinicul cuceritor din viatǎ dar şi de pe scenǎ, Dimitrie Cantemir al filmului românesc, eternul june prim cu un talent de excepţie – remarcat şi încurajat de Horia Lovinescu, absolvent al Facultǎtii de Istorie înaintea celei de Artǎ Dramaticǎ, Alexandru Repan ne întinde nada poveştilor acestor “‘alter ego’ ai noştri, atât de intimi nouǎ, balcanicilor, acestor ‘trei crai’”, dupǎ cum îi caracteriza George Cǎlinescu.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 12 ianuarie 2009

Hamlet

În zilele de 14, 15 şi 16 ianuarie 2009, de la ora 18:00, la Teatrul Metropolis au loc primele reprezentaţii ale spectacolului „Hamlet”, o inedită punere în scenă a binecunoscutei piese de teatru, prin care publicul este invitat să descifreze cele mai actuale semnificaţii ale acesteia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 septembrie 2008

Furtuna

Adaptare după William Shakespeare, „Furtuna” este un spectacol de Nona Ciobanu, în care actorilor români Alexandru Repan şi Ioana Abur li se alătură renumitul dansator şi coregraf francez Koffi Koko, şi muzicienii de origine siriană Kinan Azmeh, Essam Rafea şi Omar al Msafi. Costumele sunt semnate de Doina Levintza, iar light designul şi proiecţiile de Iulian Bălţătescu.

În insula aruncată la graniţa dintre real şi imaginar, spaţiul care pentru o vreme devine al lui Prospero, se dezvăluie sunetul iubirii. Magia lui Prospero face ca pe insulă să existe o limbă adamică înţeleasă de oameni, duhuri, lumea animală sau vegetală. O limbă în care firesc, cuvîntul lui Prospero este continuat în muzică şi dans, ce deschid universuri paralele ale înţelegerii noastre cu sine.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii