5 septembrie 2012

Clopotul de sticlă

Clopotul de sticlăEditura Polirom a publicat recent cartea „Clopotul de sticlă” de Sylvia Plath, traducere din limba engleză şi note de Alexandra Coliban.

Clopotul de sticlă” este un roman ce a reprezentat pentru tinerii anilor ’70 ceea ce era „De veghe în lanul de secară” pentru tinerii zbuciumaţilor ani ’50 – un roman al rătăcirii şi regăsirii, al înstrăinării şi redescoperirii de sine. Uimind prin ritm şi umor, prin dezinvoltură şi ironie, cartea care brodează povestea zbuciumată a frumoasei Esther Greenwood reprezintă, înainte de orice, o radiografie a unuia dintre cele mai zbuciumate suflete feminine ale secolului XX.

Ted Hughes rezuma astfel: „Clopotul de sticlă prezintă un eveniment crucial al maturităţii eroinei – încercarea de a se sinucide şi salvarea ei accidentală –, dezvăluind motivele acestei tentative de a se autoanihila: moartea tatălui ei.”

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 noiembrie 2011

Povestiri cu Pat Hobby

Povestiri cu Pat HobbyEditura Polirom a publicat „Povestiri cu Pat Hobby” de F. Scott Fitzgerald, cu traducere din limba engleză şi note de Alexandra Coliban.

Cele şaptesprezece „Povestiri cu Pat Hobby” sunt inspirate din propriile experienţe ale lui F. Scott Fitzgerald, de pe vremea când lucra pentru Universal Studios. Pat Hobby, scenarist la Hollywood, trăieşte într-o sărăcie lucie, în ciuda succesului pe care l-a avut în epoca filmului mut. Viaţa i se reduce la alcool, cinism şi o continuă preumblare în preajma studiourilor. Majoritatea poveştilor îl descoperă falit, mai tot timpul implicat în mărunte intrigi financiare sau având legătură cu mult dorita apariţie pe genericele filmelor. Ineditele întâmplări descrise în acest volum sunt pline de umor şi de nostalgie faţă de începuturile cinematografului american, înainte să devină o industrie, cum susţine, cu amărăciune, protagonistul.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii