15 noiembrie 2011

Povestiri cu Pat Hobby

Povestiri cu Pat HobbyEditura Polirom a publicat „Povestiri cu Pat Hobby” de F. Scott Fitzgerald, cu traducere din limba engleză şi note de Alexandra Coliban.

Cele şaptesprezece „Povestiri cu Pat Hobby” sunt inspirate din propriile experienţe ale lui F. Scott Fitzgerald, de pe vremea când lucra pentru Universal Studios. Pat Hobby, scenarist la Hollywood, trăieşte într-o sărăcie lucie, în ciuda succesului pe care l-a avut în epoca filmului mut. Viaţa i se reduce la alcool, cinism şi o continuă preumblare în preajma studiourilor. Majoritatea poveştilor îl descoperă falit, mai tot timpul implicat în mărunte intrigi financiare sau având legătură cu mult dorita apariţie pe genericele filmelor. Ineditele întâmplări descrise în acest volum sunt pline de umor şi de nostalgie faţă de începuturile cinematografului american, înainte să devină o industrie, cum susţine, cu amărăciune, protagonistul.

Publishers Weekly explică: „Povestirile cu Pat Hobby reprezintă o contribuţie unică la literatura scrisă despre Hollywood, prin încercarea de a descrie relaţia dintre scenarii şi realizarea propriu-zisă a unui film. Pat Hobby nu este expresia felului în care se vedea pe sine F. Scott Fitzgerald, aşa cum au sugerat unii critici, ci oglindeşte lumea sălbatică a Hollywoodului, în care personajul se străduia să supravieţuiască.”

Sunday Book Review îl descrie astfel: „Pat Hobby, personajul principal din ciclul de şaptesprezece povestiri scrise de F. Scott Fitzgerald, este mai mult sau mai puţin un antierou. El este un omuleţ născut într-un mediu exploziv, în care starea naturală de spirit este iritabilitatea şi cecurile neonorate sunt o realitate fără sfârşit.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook