25 februarie 2022

Dincolo de cuvinte – Au-delà des mots

În cadrul programului „Dincolo de cuvinte – Au-delà des mots” organizat în perioada 18 februarie – 20 martie 2022 pentru marcarea Zilei Internaționale a Francofoniei, Muzeul Național de Artă al României invită publicul la o serie de evenimente.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 decembrie 2021

Întâlnire la muzeu cu Adrian Cioroianu

Muzeul Național de Artă al României invită publicul la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie 2021, de la ora 18:00.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 martie 2020

Conferințele TNB online

Începând de luni, 23 martie 2020, Teatrul Național „I.L. Caragiale” oferă spre vizionare online, pe canalul de Youtube al TNB, înregistrările live ale Conferințelor Teatrului Național, desfășurate în cadrul Programului TNB – „Parateatral”.

Aceste materiale sunt difuzate, zilnic, începând cu ziua de luni, 23 martie 2020, în intervalul 14:00 – 18:00, pe canalul de Youtube, pe pagina de Facebook și preluate, de asemenea, pe pagina de internet Livestreaming TNB.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 aprilie 2015

Istoricul Adrian Cioroianu conferenţiază la Stockholm

Adrian Cioroianu, profesor universitar şi decan al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii București, conferenţiază la Stockholm pe 12 şi 13 mai 2015. Evenimentele au loc la sediul Institutului Cultural Român de la Stockholm şi la Institutul Suedez pentru Politici de Securitate şi Dezvoltare, fiind organizate de ICR Stockholm, Ambasada României în Regatul Suediei şi Institutul Suedez pentru Politici de Securitate şi Dezvoltare.

Programul de la ICR Stockholm, deschis de ES doamna Răduţa Matache, ambasadorul României în Regatul Suediei, demarează pe 12 mai, la ora 17:30, cu proiecţia documentarului „Un secol pentru România”, urmată de o conferinţă în limba engleză susţinută de Adrian Cioroianu. „Un secol pentru România” este un proiect realizat de TVR Media în 2012, scenariul, lectura şi prezentarea aparţinându-i istoricului român. Documentarul parcurge ultimul secol din istoria României, analizând în mod special evenimente precum formarea României Mari, cel de-al Doilea Război Mondial, dictatura comunistă, precum şi contextul internaţional care a influenţat situaţia României.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 ianuarie 2014

Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor

Curtea Veche Publishing invită cititorii din Iași la un evenient dedicat celor interesați de istorie: vineri, 31 ianuarie 2014, de la ora 16:00, la librăria Orest Tafrali (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, corp A) are loc prezentarea cărții “Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor” de Adrian Cioroianu, publicată la Curtea Veche Publishing – o carte de istorie cu poveşti reale despre oameni, fapte şi întâmplări care ne-au marcat trecutul în ultimul secol şi jumătate. De asemenea, va fi prezentat volumul “I.C. Brătianu şi politica externă a României (1866-1888)” de Liviu Brătescu, publicat la Editura Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. La eveniment vor lua cuvântul, alături de cei doi autori, prof. univ. dr. Daniel Barbu, prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti şi cercet. şt. Andi Mihalache. Volumul “Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor” va fi prezentat și în Craiova, pe 14 februarie, și în Cluj, pe 20 februarie 2014.

dublă lansare

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 18 aprilie 2013

Un secol pentru România – în Germania

Institutul Cultural Român de la Berlin continuă seria proiectelor academice pe care le-a iniţiat şi le dezvoltă pe teritoriul german pentru popularizarea istoriei recente a României. Astfel, publicul berlinez este invitat vineri, 19 aprilie 2013, de la ora 19:00, la proiecţia documentarului „Un secol pentru România”, la sediul institutului.

Filmul documentar prezentat de istoricul Adrian Cioroianu parcurge 100 de ani de istorie a României, drum marcat prin 10 priorităţi naţionale ale secolului. Succesiunea de evenimente premergătoare formării României Mari, tensiunile politice de la mijlocul secolului XX, desfăşurarea celui de-al doilea Război Mondial, consolidarea comunismului, precum şi contextul internaţional care a influenţat situaţia României sunt câteva momente decisive din istoria României.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii