18 aprilie 2013

Un secol pentru România – în Germania

Institutul Cultural Român de la Berlin continuă seria proiectelor academice pe care le-a iniţiat şi le dezvoltă pe teritoriul german pentru popularizarea istoriei recente a României. Astfel, publicul berlinez este invitat vineri, 19 aprilie 2013, de la ora 19:00, la proiecţia documentarului „Un secol pentru România”, la sediul institutului.

Filmul documentar prezentat de istoricul Adrian Cioroianu parcurge 100 de ani de istorie a României, drum marcat prin 10 priorităţi naţionale ale secolului. Succesiunea de evenimente premergătoare formării României Mari, tensiunile politice de la mijlocul secolului XX, desfăşurarea celui de-al doilea Război Mondial, consolidarea comunismului, precum şi contextul internaţional care a influenţat situaţia României sunt câteva momente decisive din istoria României.

Filmul este o producţie a Televiziunii Române, având prezentarea, scenariul şi lectura asigurate de Adrian Cioroianu. Cuvântul de deschidere al evenimentului va fi asigurat de către Excelenţa Sa, dr. Lazăr Comânescu, Ambasador al României la Berlin. Filmul documentar va fi urmat de o discuţie purtată de către istoricului Adrian Cioroianu cu publicul prezent la eveniment.

Adrian Cioroianu s-a născut în 1967 la Craiova. Este istoric, jurnalist, eseist si om politic. Profesor universitar şi decan al Facultăţii de Istorie din Bucureşti, este autorul mai multor cărţi de istorie a României (în special de istorie a României comuniste). Adrian Cioroianu a fost membru al Parlamentului european în perioada 2005-2007 şi ministru al Afacerilor Externe în guvernul Tăriceanu în perioada 2007-2008. Este redactor la Dilema veche, a publicat articole in Lettre International, Dosarele istoriei, Suplimentul de Cultură, Sfera Politicii, Ziua, Cotidianul, 22 etc.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook