Arhiva pentru octombrie 11th, 2021

 11 octombrie 2021

Kiritza sau jocul de-a…

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă primele reprezentaţii cu noua premieră „Kiritza sau jocul de-a…”, miercuri 13 (avanpremieră) şi joi 14 octombrie 2021 (premiera oficială), de la ora 20:00, la Sala Studio. Alături de soprana Oana Berbec din distribuți fac parte o mulţime de actori îndrăgiţi din trupa TNB: Ileana Olteanu, Lari Giorgescu, Costina Cheyrouze, Fulvia Folosea, Aylin Cadîr, Crina Semciuc, Victoria Dicu, Eduard Adam, Ciprian Nicula, Florin Călbăjos, Mihai Calotă, Mihai Munteniţă, Ionuţ Toader, Emilian Mârnea, Axel Moustache, Petre Ancuţa. „Kiritza sau jocul de-a…” este o reverență de la un aristocrat al dansului pentru un aristocrat al condeiului din secolul al XIX-lea.

Cum altfel putea fi celebrat „veselul Alecsandri”, acum la 200 de ani de la nașterea sa, dacă nu cu o montare despre faimoasa coană Chirița, personajul care i-a încununat de succes cariera îndelungată de dramaturg?

Artist de primă mărime, talent plurivalent, maestrul Gigi Căciuleanu revine pe scena TNB cu o provocare în ritmuri dans-teatrale. O Kiritză a tuturor Chiriţelor lui Alecsandri, de la prima („Chirița în Iași sau două fete ș-o neneacă”, din 1850) până la ultima („Chirița în balon”, 1875), urmând să le recunoaşteți și pe celelalte două, cu toată galeria de personaje comice, aprinse de doruri şi patimi. Un spectacol având-o drept protagonistă pe bine-cunoscuta boieroaică de provincie, incultă, nepoliticoasă şi ahtiată după ranguri.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Rise

Calum Scott lansează noua lui piesă măreață „Rise”, un imn binevenit și care te binedispune dedicat puterii de a rezista indiferent de circumstanțe. Produs de Gabe Simon și Jon Maguire, piesa „Rise” oferă exact mângâierea necesară în vremuri grele. Pe parcursul cântecului cu sunete vesele și maiestuoase, cu tobe pronunțate, armonii glorioase și note de pian, Calum completeză cu vocea sa plină de substanță, care capturează perfect mesajul încurajator ce se situează la baza piesei „Rise”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Kayla Wolf: De ce fiecare hartă a lumii e greșită

Paisprezece Groenlande ar putea încăpea în Africa – dar nu ți-ai da seama de asta din majoritatea hărților lumii. De fapt, fiecare hartă a lumii făcută vreodată este greșită. Chiar mai mult, este imposibil să faci o hartă 100% corectă unei lumi sferice. Deci de ce ne batem capul cu aceste hărți lipsite de acuratețe? Kayla Wolf detaliază cum chiar și cele mai simple schimbări în design-ul hărților ne pot schimba punctul de vedere. [Direcția de către Globizco Studios, nararea de către Alexandra Panzer, muzica de Manuel Borda].

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 11 octombrie 2021.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

octombrie 2021
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii