Arhiva pentru decembrie 23rd, 2020

 23 decembrie 2020

„Fetița cu chibriturile” de Hans Christian Andersen

Hans Christian AndersenEra un ger grozav; ningea și începuse a înnopta: era ajunul Anului Nou.

Pe frigul acela și pe întunericul acela, mergea pe stradă o biată fetiță cu capul gol, și cu picioarele goale. Avusese ea doar niște papuci când plecase de-acasă, dar nu-i folosiseră mult: erau niște papuci mari, pe care mama ei îi rupsese aproape, și erau așa de largi pentru ea, încât mititica-i pierdu grăbindu-se să treacă o stradă, unde cât p-aci era să fie strivită între două trăsuri. Unul din papuci nici nu-l mai găsise, iar celălalt îl luase un băiat care zicea că vrea să facă din el leagăn pentru copilul lui, când o avea și el unul.

Fetița mergea cu picioarele ei goale, roșii-vinete de frig; și-n șorțul ei vechi ținea strâns un vraf de cutii cu chibrituri și mai avea și-n mână o cutie. Fusese o zi rea pentru dânsa și nimeni nu-i cumpărase în ziua aceea nimic, și n-avea prin urmare nici un ban; și-i era foame și frig tare. Biata fetiță! Fulgii de zăpadă cădeau pe părul ei lung și bălai, care se încrețea frumos pe lângă ceafă, dar nu se gândea ea acum la părul ei creț. Luminile străluceau pe la ferestre, miros de fripturi se răspândea în stradă; era ajunul Anului Nou, iată la ce se gândea ea.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Colinde

Surorile Ignat (Ioana Ignat, Maria Magdalena și Mădălina) ne introduc în atmosfera de Crăciun cu un album de colinde.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Tom Schuler: Cum am putea produce beton cu amprenta negativă de carbon

Betonul este pretutindeni în jurul nostru: îl folosim să construim drumuri, clădiri, poduri și multe altele. Totuși, în ultimii 2.000 de ani, arta amestecării cimentului și folosirea lui pentru a lega betonul nu s-a schimbat foarte mult, și rămâne unul dintre cei mai mari emițători de carbon din lume. Antreprenorul Tom Schuler arată în premieră o formă inovatoare de a produce beton, care ar putea să îl transforme într-un depozit de CO2, în timp ce produce un material de construcții viabil.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 23 decembrie 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii