Arhiva pentru octombrie 21st, 2019

 21 octombrie 2019

În jurul conceptului de artă modernă. De la Brâncuși la ultimele tendințe în arta modernă: poetica lui Gianmaria Potenza

Marți, 22 octombrie 2019, ora 18:00, are loc, în Sala de Conferințe a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția (Palazzo Corrrer, Campo Santa Fosca, Cannaregio 2214) o manifestare insolită. În cadrul unui interviu – dezbatere intitulat „În jurul conceptului de artă modernă. De la Brâncuși la ultimele tendințe în arta modernă: poetica lui Gianmaria Potenza”, criticul de artă Enzo Santese se confruntă cu cunoscutul pictor, sculptor și autor de monumentale opere decorative Gianmaria Potenza. Santese încearcă să definească traseele artei acestuia din urmă în contextul modificărilor de modalități expresive în arta modernă în urma revoluționării limbajului sculptural în sens sintetic și simbolic de către Constantin Brâncuși.

Brâncuși și-a pus problema cum să confere formă identităților impalpabile proprii materiei înseși. Geometrizarea pentru el a fost doar modul de a raționaliza, prin reducere la forme esențiale, parcursul devenirii materiei vii și intrinseca ei noblețe interioară originară. Puritatea formei trebuia să sugereze, în viziunea Maestrului român, un moment al parcursului: acela în care creația, deschisă spre evoluție, atinge punctul perfecțiunii, care să nu poată fi concepută în afara perfecțiunii exterioare, a formei.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Oameni, fapte și valori – Violeta Beclea-Szekely

Cu o viaţă dedicată sportului, pentru care au fost răsplătiţi cu aplauze, numeroase premii şi diplome, sportivii români şi-au câştigat respectul şi atenţia publicului. În semn de respect şi preţuire pentru valorile sportului românesc, sub egida „Oameni, fapte și valori”, Romfilatelia continuă proiectul dedicat acestora, astfel că performanța doamnei Violeta Beclea-Szekely, cunoscută ca o atletă româncă de talie olimpică și mondială, este marcată printr-un întreg poștal intitulat „Sportivi de aur”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Memories

La doar două săptămâni de la lansarea single-ului „Memories”, Maroon 5 le prezintă fanilor și materialul video al piesei, ce a fost regizat de David Dobkin, același om din spatele clipurile pieselor „Sugar” și „Girls Like You”. De asemenea, la acest videoclip a lucrat și renumitul cineast Jeff Cronenweth („Fight Club” și „Social Network”).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Hajer Sharief: Cum să folosești cina familiei pentru a preda politică

Fiecare ar trebui să participe la luarea de decizii și politică – asta începe de acasă, spune activista Hajer Sharief. Ea prezintă o idee simplă și în același timp transformatoare: că părinții își pot învăța copiii despre liberul arbitru politic dându-le cuvântul în afacerile familiei, sub forma unor unor ședințe de familie sincere unde fiecare își poate exprima opiniile, poate negocia și ajunge la compromisuri. „Trebuie să le explicăm oamenilor că afacerile politice, naționale și globale sunt la fel de importante pentru ei ca și cele personale și familiale”, spune ea. „Chiar vă puteți permite să nu participați sau să nu vă interesați de politică?”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 21 octombrie 2019.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii