Arhiva pentru iunie, 2019

 28 iunie 2019

Ziua Internaţională a Dunării

În data de 29 iunie 1994, România semna la Sofia, alături de alte țări dunărene și de Comisia Europeană, Convenția pentru Protecția Fluviului Dunărea. Zece ani mai târziu, în anul 2004, Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea decide să celebreze, la 29 iunie, „Ziua Dunării”. Romfilatelia introduce în circulație vineri, 28 iunie 2019, emisiunea de mărci poștale intitulată „Ziua Internațională a Dunării”, având ca temă Dunărea în pictura românească, disponibilă în magazinele Romfilatelia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Vară pentru amândoi

După „Amintirile nu mor”, o piesă de suflet care încă se află în topurile muzicale de specialitate din România, Nico este pregătită de vară cu un îndemn cât se poate de sincer în noua piesă „Vară pentru amândoi”: să ne ținem de mână mai mult, să ne iubim și să avem o vară în doi.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Iseult Gillespie: De ce este acest tablou atât de șocant?

În 1937, forțele fasciste bombardează orașul Guernica din nordul Spaniei, cauzând cele mai multe victime în rândul civililor pe durata Războiului Civil Spaniol. Pentru Pablo Picasso, tragedia a generat o perioadă de muncă frenetică, în care a realizat o imensă piesă de artă anti-război intitulată „Guernica”. Cum putem să descifrăm această imagine copleșitoare, și ce anume o face să fie o capodoperă anti-război ne spune Iseult Gillespie. Lecție de Iseult Gillespie, regizată de Avi Ofer.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 iunie 2019

„Eminescu și epigonii lui” de George Topîrceanu

Pentru generațiile care vin, Eminescu, așa cum ne obișnuisem a-l cunoaște, nu mai există. Există alt Eminescu — un poet inegal, adeseori mediocru și incorect, care-și repetă unele figuri și întorsături de cuvinte până la saturație.

Aceasta se datorește tocmai unora dintre admiratorii lui entuziaști, care nu s-au mulțumit să-l admire de la distanță, ci s-au apropiat să-l pipăie, să se frece bine de el, pentru propriul lor lustru.

Se știe cum a început infamia.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Trandafiri

O nouă colaborare a luat naștere între Jon Brian și Sandra N. Piesa „Trandafiri” este despre o situație cu care mulți dintre noi ne-am confruntat: o relație plină de minciuni, în care partenerii au ajuns la capătul puterilor și își spun „adio”. Melodia este compusă de Jon Brian, Florin Popa și Cristian Gabriel Militaru, versurile sunt scrise de Jon Brian și Tatiana Artic, iar regizorul clipului este Cristian Gabriel Militaru.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Matt Mullenweg: De ce e bună pentru companii munca de acasă

Pe măsură ce popularitatea muncii de la distanță crește, angajații de azi pot colabora aflându-se în orașe diferite, în țări diferite, sau chiar în zone cu alt fus orar. Cum afectează asta dinamica muncii de birou? Și cum ne putem asigura că toți angajații, și cei de la sediu, și cei de acasă, se simt conectați? Matt Mullenweg, cofondator al WordPress și CEO la Automattic (cu forța de muncă dispersată pe glob în proporție de 100%), ne împărtășește secretele sale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru luna iunie 2019.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii