Arhiva pentru august 2nd, 2018

 2 august 2018

Cum de răul se naşte exclusiv din bine

Mizeria umană e atât de mare, încât degeaba te mai miri. Degeaba te mai întristezi. Degeaba (poate) te mai scandalizezi. De ea nu ai pur și simplu unde te ascunde. Iar de-ai vrea cumva să fugi de efectele ei, tot degeaba. Mizeria umană se află în toate, o poți găsi până și în rarele colțuri morale ale naturii umane, pe care nu doar că reușește cu brio să le paraziteze, ceea ce încă ar fi… acceptabil, dar cărora le preschimbă chiar și natura fundamentală, chiar și rolul, trecându-le, în mod pervers, în rândul cauzelor producătoare de urâtul divers ce-l definește pe om.

Și astfel ajungi la concluzia întoarsă pe dos că, de fapt, mizeria umană s-a născut nu și din mai multă mizerie umană, ci exact din opusul său, din absența ei, din partea infimă a naturii umane care nu o cunoaște.

Ce exemplu să dau (căci ele sunt cu nemiluita)?

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Dor amar

Videoclipul cântecului interpretat de Mihai Chiţu

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Sally Kohn: Ce putem face în privința urii

Suntem cu toții împotriva urii, nu? Suntem de acord că este o problemă – problema lor, nu a noastră, așa este. Dar cum a descoperit și Sally Kohn, urâm cu toții – unii dintre noi în moduri mai subtile, alții mai evident. Pe măsură ce se confruntă cu o poveste din viața ei, ea oferă idei despre cum putem recunoaște, provoca și vindeca ura din instituțiile noastre și noi înșine.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 2 august 2018.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

august 2018
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii