Arhiva pentru iunie 11th, 2018

 11 iunie 2018

Kokaji, un spectacol de teatru NOH

Cultivând de mai mult timp încoace o adevărată relație privilegiată cu Japonia, Teatrul Național „I.L. Caragiale” găzduiește, în intervalul unei singure săptămâni din iunie 2018, două evenimente culturale excepționale, destinate să familiarizeze publicul românesc cu două din cele mari tipuri de teatru tradițional japonez – Kabuki și Noh – prin intermediul unei expoziții și, respectiv, al unui spectacol de teatru.

Marți, 19 iunie 2018, la ora 19:30, publicul este aşteptat la Sala Studio a Teatrului Național din București, la un spectacol de teatru care se poate vedea mai rar în afara graniţelor Japoniei. Este vorba despre „Kokaji” („Fierarul”), un spectacol de teatru Noh (drama clasică japoneză ale cărei origini numără peste șapte secole de existență) în interpretarea companiei Yamamoto Noh Theatre. „Kokaji” este o piesă dinamică în două acte din categoria Kiri Noh (piese cu personaje și animale supranaturale), autorul fiind necunoscut.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Pădurea întunecată

Cei intersați sunt așteptați joi, 14 iunie 2018, la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre noul roman semnat de Nicole Krauss, „Pădurea întunecată„, bestseller Humanitas Fiction la Bookfest 2018. Publicat în colecția „Raftul Denisei” și tradus de Luana Schidu, „Pădurea întunecată” este considerat cel mai valoros roman a celebrei scriitoare americane. La dialogul moderat de Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction, iau parte criticii literari Tania Radu și Cosmin Ciotloș și jurnalistul Andrei Crăciun.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Sudamericana

Andra lansează un single în limba spaniolă, „Sudamericana”, împreună cu Jay del Alma și MC Sesman, adică trupa Pachanga. Rapperii latino au devenit populari în întreaga lume după succesul fulminant al piesei “Loco”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Christian Picciolini: Aderarea mea la mișcarea neo-nazistă americană — și cum am părăsit-o

La 14 ani, Christian Picciolini s-a transformat dintr-un adolescent naiv într-un neo-nazist și, curând, într-un lider al primei mșcări neo-naziste „capetele rase” din SUA. Cum s-a radicalizat și cum a reușit până la urmă să iasă din mișcare? În acest curajos discurs, Picciolini împărtășește soluția surprinzătoare și contraintuitivă pentru toate formele de ură.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 11 iunie 2018.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie 2018
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii