Arhiva pentru februarie 19th, 2018

 19 februarie 2018

Traducerile: descurajare sau fertilizare?

Publicul este așteptat la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 21 februarie 2018, de la ora 19:00, la o nouă ediție „Cărţile care ne-au făcut oameni, cu Dan C. Mihăilescu“. Scriitorul și traducătorul Radu Paraschivescu este invitatul serii, iar tema dezbaterii este „Traducerile: descurajare sau fertilizare?”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Brâncuşi – Duchamp – Marthe, în intimitatea atelierului din Impasse Ronsin

Institutul Cultural Român organizează luni, 19 februarie 2018, de la ora 18:00, evenimentul „Brâncuși – Duchamp – Marthe, în intimitatea atelierului din Impasse Ronsin”, în Sala Mare din Aleea Alexandru nr. 38, București, în cadrul căruia are loc lansarea albumelor „Brancusi et Marthe – ou l’histoire d’amour entre Tantan et Tonton” și „Correspondance Brancusi – Duchamp”, urmată de o dezbatere între Doina Lemny, editoarea volumelor, și Cristian Robert Velescu, istoric de artă. În încheiere, ansamblul Imago Mundi susține concertul Isvor – Brâncuși.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Coloana Infinitului, omagiu eroilor neamului

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, în semn de respect și recunoștință pentru jertfa ostașilor din Primul Război Mondial, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale „Coloana Infinitului, omagiu eroilor neamului”, luni, 19 februarie 2018, data aniversării marelui artist Constantin Brâncuși, în magazinele Romfilatelia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

River

Odată cu sărbătoarea dragostei, Eminem schimbă binecunoscuta urare „Happy Valentine’s Day” în „Unhappy Valentine’s Day” și, în colaborare cu romanticul Ed Sheeran, lansează videoclipul single-ului „River”. Single-ul „River” este inclus pe cel mai recent album semnat Eminem – „Revival” – lansat în decembrie 2017. Eminem își pune amprenta, transformând apa liniștită a răului în una tulburătoare, prin versurile cu multă încărcătură emoțională.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Per Espen Stoknes: Cum transformăm surmenajul apocaliptic în acțiune împotriva încălzirii globale

Cel mai mare obstacol în calea soluționării schimbărilor climatice se găsește între urechile noastre, spune psihologul și economistul Per Espen Stokes. A petrecut mulți ani studiind barierele pe care oamenii le folosesc ca să evite să se gândească la declinul planetei noastre și a încercat să găsească un nou mod de a vorbi despre încălzirea globală, care să ne împiedice să ne mai deconectăm. Faceți un pas în față, lăsați în urmă poveștile cu iz apocaliptic și aflați, cu ajutorul acestui discurs informativ și amuzant, cum se poate ca grija pentru planetă să devină ceva personal, realizabil și încurajator.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 19 februarie 2018.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii